Forskningens Døgn

11. april 2019 Samfund

I perioden 24.-30. april danner Sønderborg Kommune rammen om Forskningens Døgn. I løbet af ugen vil kommunens borgere kunne deltage i over 20 arrangementer – debatmøder, foredrag og andre aktiviteter – om den nyeste viden inden for bæredygtige dimensioner og menneskelige vilkår i vores samfund.

Arrangementerne foregår både i Sønderborg og Gråsten – på ungdomsuddannelser, biblioteker og det lokale universitet.

De er gratis og offentligt tilgængelige.

Bæredygtighed er et af Sønderborg Kommunes fokusområder, og med en ambition om at være en CO2-neutral kommune i år 2029 er mange borgere allerede involveret i omstillingen. Skoler arbejder med bæredygtighed, erhvervslivet arbejder med grøn omstilling og energieffektive produkter, private har fået en bevidsthed om at passe på miljøet og klimaet. Men der er flere former for bæredygtighed, der skal danne grundlag for det gode liv. I ugen for Forskningens Døgn vil der være megen viden og god inspiration at hente på området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det behøver ikke være kedeligt.

Der er foredrag om mange emner lige fra Nanophotonics til beskedne småord vigtighed, elitesport, Spaniens økonomi, forebyggelse af oversvømmelser og mange andre emner. En guide til foredrag og aktiviteter kan findes på: www.houseofscience.dk under Forskningens Døgn, hvor der ligger et program.

Den 26. og 27. april står dog i festivalens tegn.

Festival for verdensmålene for Sønderborgområdets bæredygtige fremtid, der foregår i Sønderborg midtby med debat og aktiviteter. Man kan læse mere om festivalen på www.sonderborg.dk/verdensmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge tænker tanker

Tirsdag den 30. april er der Ungdoms Science Parlament i Farverihallen på EUC Syd. Hvor unge fra uddannelser både nord og syd for grænsen mødes for at debattere aktuelle udfordringer tæt på deres hverdag.

Hvordan vil teknologier påvirke fremtiden?

Det lokale erhvervsliv og de unges identitet i et grænseland.

Forskning i omsorgsarbejde, bæredygtig, lokal fødevareproduktion og det særlige ved at være ung i et grænseland er blandt de temaer, de unge vil drøfte og til slut sammenfatte i et charta.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bæredygtighed, samskabelse og livslang læring ser vi som forudsætninger for fremtidig udvikling og vækst, og med Forskningens Døgn vil vi gerne give alle borgere mulighed for at få viden om den nyeste forskning inden for relevante emner”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...