Forslag om renovering af Nordals Skolen for 83 millioner kroner

10. juni 2021 Politik
Foto (c) Nordals Skole, Sønderborg Kommune
Foto (c) Nordals Skole, Sønderborg Kommune

Nordals Skolen ønsker en total renovering for omkring 83 millioner kroner, hvilket fremgår af dagsordenen til  Børne- og Uddannelsesudvalgets ekstra møde torsdag aften.

Ifølge forslaget om renovering af Nordals Skolen er visionen, at skolen skal fremstå som et multihus for børnefami­lier i området og at Nordals Skolens styrker skal fremhæves i moderne læring­smiljøer, som understøtter de gode overgange, rullende skolestart og et attraktivt ungemiljø.

”Vi har tidligere haft punktet oppe i Børne- og Uddannelsesudvalget og der kom en del spørgsmål, som forvaltningen skal svare på i dag”, siger næstformand Jesper Smaling til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordals Skolen er eneste punkt på dagsordenen og når det ikke bare venter til det næste ordinære møde, så skyldes det, at udvalgenes forslag på anlægsområdet skal være færdigbehandlet og gøres klar til budgetseminaret, hvor forslagene så enten kommer med i budgettet eller opgives.

Ifølge forslaget, skal Nordals Skolen åbne sig – og ikke som nu lukke sig om sig selv – og udearealerne skal være attraktive og tilgængelige på alle ugens dage og derved blive samling­spunkt for byens børn, unge og deres familier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også sundhedsplejen, tandplejen og familierådgivning skal være nære ressourc­er for alle børnefamilier, så familiernes kendskab til stedet begynder fra de tidlige år og med den stærke tilknytning til daginstitutionerne i området er det målet, at Nordals Skolen bliver det naturlige valg for familierne, står der i forslaget, hvor der også står, at Nordals Skolen skal være et levende samlingssted i skoletid og fritid og tage en kærlig hånd om alle børn og unge i området.

Det samlede budget til renovering af Nordals Skolen beløber sig til 83.200.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er mange penge, men vi vil have nogle folkeskoler, som børnefamilierne gerne vil bruge – og Nordals Skolen er en skole, der er bygget over flere omgange og den trænger til at blive sat i stand”, siger Jesper Smaling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...