Forsøger at samle penge ind og redde Svenstrup Forsamlingshus fra lukning

5. december 2022 Nordborg
Svenstrup Forsamlinghus. Privat foto
Svenstrup Forsamlinghus. Privat foto

Svenstrup Forsamlingshus er alvorligt i knæ. De høje energiregninger er åget der er ved at vælte læsset for forsamlingshuset, der har eksisteret siden 1912 og er et af de sidste rigtige forsamlingshuse på Als.

Lykkes det ikke meget hurtigt at rejse kapital til de høje energiregninger, så er det slut.

Der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 14. december og her vil der selvfølgelig blive drøftet forskellige muligheder, men reelt er det den første af to på hinanden følgende generalforsamlinger, hvor der skal stemmes om en eventuel lukning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Findes der ikke meget hurtigt penge, kan forsamlingshuset ikke betale den næste energiregning. Og kommer vi dertil, er den eneste logiske udgang en afvikling. Dette skal så efterfølgende bekræftes på endnu en ekstraordinær generalforsamling den 10. januar.

Søren Østergaard, som bor i Svenstrup, siger i en pressemeddelelse, at det må være muligt at finde penge til forsamlingshuset.

”Der er nu i sidste øjeblik sat et initiativ i gang, idet der gennem donationer forsøges at samle 50.000 kroner gennem alle de, der ønsker, vi fortsat skal have et forsamlingshus i Svenstrup. Det vil give bestyrelsen noget tid til at arbejde med en mere holdbar løsning”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren Østergaard er tilflytter og har boet i Svenstrup i snart fire år.

”Jeg har aldrig boet i et lille landsbysamfund før, men jeg har fået Svenstrup ind under huden. Der er nogle ting, der giver de små landsbysamfund sammenhængskraft. Skole, forsamlingshus, foreningsliv og landsbylaug. Og de institutioner skal vi værne om. Når man ser et stærkt lokalt sammenhold kan redde lokale købmandsbutikker i Tandslet og Blans, kan vi vel også i fællesskab redde vores forsamlingshus”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativet er startet i tæt kontakt med forsamlingshusets bestyrelse, og projektet kan følges på facebooksiden Red Svenstrup Forsamlingshus ’E Safthus’.

”Det er mit håb at der på den ekstraordinære generalforsamling vil vise sig mulighed for at fortsætte driften og at dette initiativ kan skaffe økonomisk luft til at et langtidsholdbart fundament kan skabes. Ikke mindst håber jeg, at rigtig mange vil støtte op om det lokale forsamlingshus”, siger Søren Østergaard.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...