Fortællekoncert i Sct. Marie Kirke

4. november 2020 Kultur

Som en udløber af 2020-fejringen vil der søndag klokken 19:30 være en fortællekoncert i Sct. Marie Kirke.

Koncerten veksler mellem korsang og ‘højttalerorkester’ i form af lydbilleder med fortællinger ud fra temaet: Jeg kan huske Genforeningen.

Koncerten er en del af et grænse-overskridende projekt, og de medvirkende er kormedlemmer fra Sct Marie Kirkes Motetkor og Kantorei der Sct Jürgen Kirche i Flensborg samt organisterne Helge Granum og Klaus Ullrich.

Fortælledelen med lydbilleder er skabt af komponist og lydkunstner Hans Sydow, der har interviewet sønderborgere og flensborgere i alderen 5-80 om deres tanker ud fra sætningen: Jeg kan huske…

Artiklen fortsætter under annoncen

De to korgrupper synger sange, der dels relaterer til Genforeningen, men også er et udtryk for, hvordan sange har været brugt som identitetsmarkører og for nogles vedkommende har været forbudt i de respektive lande.

Korgrupperne synger både og hver for sig og sammen.

Billetter udleveres ved døren efter ”først til mølle princippet”.

Ud at gå med hovedtelefoner og mobil

Som optakt til koncerten vil der klokken 18:30 være en soundwalk fra Dybbøl Banke og ind til Sct. Marie Kirke. Man går med sin mobiltelefon med høretelefoner på, og undervejs på ruten vil der være punkter, hvor der kommer historier om ‘Jeg kan huske Genforeningen’- og det er nogle andre historier end dem, man hører i kirken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medlemmer af Sønderjysk Pigekor vil være værter på soundwalken, som vil foregå i små grupper.

Soundwalken afsluttes ved Sct. Marie Kirke, hvor koret synger en sang.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Vivi Brit Nielsen har fået to udvalgsposter

7. december 2021 KV21

Vivi Brit Nielsen blev valgt ind i Byrådet for Venstre og hun har fået to udvalgsposter. En i Sundhedsudvalget samt en i Social-, Senior- og Handicapudvalget. Hun havde også et ønske om at blive en del af Arbejdsmarkedsudvalget, men det har ikke været muligt. Vivi Brit Nielsen fortæller til SønderborgNYT, at hun glæder til, at […]

Læs mere...