‘Foryngelse’ af de levende hegn mellem Dybbøl og Broager

28. marts 2022 Broager
Hegnet på skråningen ved Brovej er 'forynget'
Hegnet på skråningen ved Brovej er 'forynget'

Mange har fået øje på de levende hegn, der for nylig er blevet skåret ned langs hovedvejen på strækningen mellem Dybbøl og Broager. Hegnene er blevet skåret ned i overensstemmelse med Sønderborg Kommunens nuværende retningslinjer for vedligehold af vores grønne områder. Natur- Klima & Miljøudvalgets formandskab vil gerne benytte lejligheden til at fortælle om den proces, som udvalget har sat i gang vedrørende kommunens grønne områder.

Formanden for Natur- Klima- og Miljøudvalget, Asger Romme Andersen, fortæller om det arbejde der er sat i gang:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I udvalget vil vi i den kommende tid vil gennemgå kommunens drift af vores grønne områder. Det kan være parker, grøfter, levende hegn, grønne områder omkring offentlige bygninger. Vores målsætning er at opdatere retningslinjerne for vedligehold af de grønne områder, så de er med til at understøtte biodiversitet for planter, dyr og insekter. Hvis vi tager de levende hegn langs vejene som eksempel, skal der selvfølgelig være styr på trafiksikkerheden, men vi bør også prioritere bevoksningens betydning som levested for insekter og skjul for fugle, og vi må heller ikke overse, den værdi læhegnene har for gående og cyklister”, siger Asger Romme Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næstformand for Natur-, Klima- Miljøudvalget, Daniel Staugaard fortæller, at udvalget vil starte med at se på vedligehold af vores grøfter og rabatter: De mange kilometer grøfter og rabatter langs med vejene i Sønderborg Kommune er et oplagt sted at starte, hvis vi gerne vil ændre på driften af vores grønne områder til gavn for dyr og planter.

“Vi har de seneste år set alt for mange eksempler på grøfter og rabatter som det ene øjeblik summede af liv blandt farverige blomster, og det næste øjeblik var det hele blevet kørt igennem klingerne på en stor maskine. Selvfølgelig skal der findes en driftsform for vores grøfter og rabatter, hvor der findes en balance imellem vild natur, afvanding og trafiksikkerhed. Men måske er det nok at tage den første halve eller hele meter af rabatten, i stedet for at slå både hele rabatten og hele grøften”, siger Daniel Staugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig skal der kigges på, at tidspunktet for driften af vores rabatter og grøfter skal skubbes til senere på sæsonen, så der ikke klippes, mens grøfterne er fulde af sommerfuglelaver, frøer, unge græshopper og umodne frøstande på blomsterne”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...