Foto med “Ole hækkeklipper” vandt konkurrence

25. juli 2016 Sundeved

Gode naboer er vigtige for vores trivsel og tryghed dér, hvor vi bor.

Det er hovedbudskabet i konkurrencen “Gode Nabogerninger”, som Det Kriminalpræventive Råd, DKR, og TrygFonden lancerede op til sommerferien. Antallet af indbrud stiger nemlig ofte i sommermånederne, så

Ole klipper hæk. Foto: Susanne Nørrelykke Petersen.

Ole klipper hæk. Foto: Susanne Nørrelykke Petersen.

konkurrencen skulle minde os om at få hilst på naboerne og aftalt Nabohjælp, inden turen gik mod varmere himmelstrøg eller sommerhuset.

Over 176.000 danskere benytter DKR og TrygFondens hjemmeside Nabohjælp.dk til at koordinere nabohjælp i ferierne. En af dem er Susanne Nørrelykke Petersen, fra Sønderborg, som sendte vinderbilledet:

“Det her er Ole, han har gjort virkelig mange gode nabogerninger. Han har nemlig tilbudt at klippe i alt 22 hække på hele Østerkobbel, for kun 250 kr. pr. have, og hele beløbet går til de danske hospitalsklovne! Ole går også mange ture med sin hund og holder øje med folks huse. Det er godt med gode naboer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lød teksten til billedet af Ole Nansen Poulsen..

Et kvarter med tryghed og fællesskab

”Vi er mange der er tilmeldt Nabohjælp og får besked, når nogle rejser på ferie eller advarer hinanden, hvis vi ser noget mistænkeligt i kvarteret. Derudover er vi gode til tale sammen og koordinere, hvis der er en bortløben hund, nogle vil låne en trappestige eller der er stemning for at holde et loppemarked. Og så selvfølgelig i forbindelse med Oles gode initiativ. Han er pt. oppe på at have klippet 19 hække – alt i mens han også har planlagt og holdt sølvbryllup”, siger Susanne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi valgte Susannes billede, fordi det er et meget fint eksempel på, hvordan man kan hjælpe hinanden i det små, men faktisk gøre en stor forskel for mange på samme tid. Det vil vi meget gerne belønne. Tager vi de ndbrudsforebyggende briller på, så er det også en god gerning, Ole gør. Ved at klippe og trimme hækkene i boligkvarteret, skaber man nemlig bedre udsyn og giver derved mindre arbejdsro til potentielle indbrudstyve,” forklarer Lone Harlev, projektleder for Nabohjælp fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...