Fra årsskiftet kan virksomheder skilte med social ansvarlighed

Mærkerne for social ansvarlighed deles ud under Nytårskuren
Mærkerne for social ansvarlighed deles ud under Nytårskuren
7. oktober 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

I januar 2023 uddeler partnerskabet Sønderborg i Arbejde for første gang et Sønderborg i Arbejde-mærke for social ansvarlighed. Mærket uddeles for at anerkende de virksomheder, som tager et socialt ansvar og får folk, der har det svært ved at finde fodfæste, i arbejde. Mærket skal hvert år uddeles til lokale virksomheder, som påtager sig et socialt ansvar ved at arbejde målrettet med rummelighed, fastholdelse og uddannelse.

Virksomheder, som tildeles Sønderborg i Arbejde-mærket, har mulighed for at bruge det i rekrutterings- og markedsføringssammenhænge og vise omverdenen, at de påtager sig et frivilligt samfundsansvar og bidrager til en bæredygtig udvikling i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sønderborg i Arbejde-mærket skal være med til at synliggøre og anerkende det samfundsansvar, som mange lokale virksomheder løfter hver dag. Det kan være virksomheder, som har rekrutteret ledige på kanten af arbejdsmarkedet, har ansat lærlinge, har opkvalificeret deres ansatte eller som har gjort en særlig indsats for at fastholde sygdomsramte medarbejder. Virksomheder som disse er med til at gøre en forskel for andre mennesker hver dag, og de yder et vigtigt bidrag til en sund udvikling i kommunen”, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der bliver et større fokus på socialt ansvar, og de mange virksomheder, som arbejder med CSR. Det vil vi gerne hædre. Med Sønderborg i Arbejde-mærket kan vores lokale erhvervsliv eksponere deres arbejde og bruge det, når de skal gøre sig attraktive for potentiel arbejdskraft og skabe nye partnerskaber eller aftaler. Samtidig taler mærket også lige ned i det arbejde, vi i forvejen laver med FNs Verdensmål”, siger  Henning Kristensen, Dansk Industris repræsentant i Styregruppen for Sønderborg i Arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at komme i betragtning til at modtage Sønderborg i Arbejde-mærket for 2023 skal man som virksomhed indsende en digital ansøgning. Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af den sociale indsats, som er udført inden for det seneste år, og inden for minimum to af områderne:

Det rummelige arbejdsmarked

Har hjulpet ledige, der har behov for ekstra støtte til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet for eksempel gennem mentorordning, praktik, løntilskud eller fleksjob

Artiklen fortsætter under annoncen

Fastholdelse af medarbejdere og fremme af et godt arbejdsklima

Arbejdet med at fastholde syge medarbejdere og skabt trivsel gennem et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Uddannelse og livslang læring

Have ansat elever under erhvervsuddannelse, ansat voksenlærlinge eller gennemført opkvalificerings- eller omskolingsforløb.

Ansøgningsperioden løber fra 3. oktober til 1. december  og man kan ansøge på sonderborgkommune.dk/csr.
Alle virksomheder, der tager et socialt ansvar, opfordres til at søge mærket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheder, som modtager Sønderborg i Arbejde-mærket, bliver inviteret til Nytårskuren i begyndelsen af 2023, hvor alle modtagere fejres og får overrakt mærket og et diplom af Sønderborg Kommunes borgmester.
Hvis din virksomhed overvejer at tage et større socialt ansvar, kan I kontakte Sønderborg Kommunes virksomhedsservice på tlf. 88 72 40 31 eller mail [email protected].

14. juni 2024 112, Sydals

Torsdag blev der fundet en død kvinde i vandkanten

14. juni 2024 112

En ældre, tysk dame er torsdag fundet død i vandet ved Kegnæs. Det fortalte politiets vagtchef til SønderborgNYT i går torsdag. Vagtchefen ville helst ikke have historien ud, inden de pårørende var orienteret. Personer på Kegnæs har efterfølgende fortalt, at politiet har været rundt og stemme dørklokker for at få oplysninger om kvinden, men hun […]

Læs mere...