Fra i dag kan hjerteløberne kaldes ud og redde liv

1. maj 2020 REGIONALT
Fra i dag er Region Syddanmark en del af TrygFondens nationale Hjerteløberordning og det betyder, at de 8.820 syddanskere, der allerede har tilmeldt sig ordningen, via deres smartphone nu kan blive kaldt ud til hjertestop i deres nærområde – og i resten af landet, hvis de befinder sig uden for regionen. Region Sjælland bliver også en del af ordningen i dag, og dermed dækker TrygFondens Hjerteløberordning hele Danmark.
Formanden for Region Syddanmarks Præhospitaludvalg, Mads Skau, er glad for at være blevet en del af den landsdækkende ordning:
Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu er vi i gang, og det er jeg rigtig glad for. Det giver rigtig god mening, at vi nu er en del af en national ordning. Nu kan nordjyder, midtjyder og sjællændere også være med til at redde liv her i regionen, ligesom syddanskerne kan hjælpe, når de befinder sig i andre landsdele. Det er en stor fordel”, siger Mads Skau i en pressemeddelelse.
Regionen har allerede mange frivillige hjerteløbere, og derfor er det ikke afgørende, at TrygFonden og Region Syddanmark går massivt ud og søger endnu flere løbere med det samme, mener Grethe Thomas, projektansvarlig i TrygFonden:
Artiklen fortsætter under annoncen

“Region Syddanmark har allerede 8.820 frivillige hjerteløbere. Det er et utroligt flot starttal, og derfor har vi heller ikke været bekymrede for at udsætte den rekrutteringskampagne, vi ellers har planlagt, for der er rigtig mange frivillige allerede. Men jo flere, jo bedre, og derfor ser vi også frem til, at vi for alvor kan komme i gang med rekrutteringen”.
HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk