Fra midnat kan du skrive dig på en liste til at få ‘restvacciner’

16. marts 2021 COVID-19

Mange borgere, der er indkaldt til vaccination, har erfaret, at det kan det være vanskeligt at finde og bestille en vaccinationstid.

Fra midnat mellem tirsdag og onsdag åbner Region Syddanmark for, at man som borger kan tilmelde sig en restvaccineliste. Kravet er, at man bor relativt tæt på et vaccinationscenter.

De tilmeldte vil først blive prioriteret efter, om de har modtaget en invitation til at blive vaccineret og dernæst efter alder, skriver Region Syddanmark.

Det er altså et krav for at komme på listen, at man bor i eller tæt på Esbjerg, Sønderborg eller Aabenraa, og at man kan være på vaccinationscenteret senest 30 minutter efter, man er blevet ringet op om en overskydende vaccine. Kravet om kort geografisk afstand skyldes, at vaccinerne skal bruges relativt hurtigt efter, glasset er åbnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi gør alt, vi kan, for at undgå at spilde vacciner. For at minimere spildet har vi brug for, at der er borgere, der kan stå til rådighed, og som med kort varsel kan indfinde sig på vores vaccinationssteder for at modtage overskydende vacciner. På den måde kan vi sammen sørge for, at flest mulige vacciner kan anvendes til deres formål”, siger koncerndirektør Kurt Espersen.

Man kan tilmelde sig listen ved at udfylde en formular på Region Syddanmarks hjemmeside.

Tilmeldingen gælder for resten af den dag, man udfylder den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man skal altså udfylde formularen hver dag, man ønsker at stå til rådighed. Det skyldes, at der naturligvis kan være dage, hvor man ikke kan stå til rådighed.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...