Fra nu af flyver Alsie Express mere klimarigtigt

6. maj 2021 Erhverv

Fra i dag, torsdag, vil flyvningerne på ruten mellem Sønderborg og København ske på mere bæredygtigt flybrændstof og dermed indleder Alsie Express, som den første operatør på en dansk indenrigsrute, nu flyvninger på et brændstof produceret af organisk materiale som for eksempel restolie fra fødevareindustrien, der reducerer CO2-aftrykket fra flyenes brændstofforbrug.

”Med introduktionen af mere bæredygtigt flybrændstof sætter vi nu direkte ind for at reducere udledningerne fra flyvningerne. Tiltaget er et ganske vist lille, men vigtigt, skridt i retning mod at nedbringe CO2-udledningen fra vores indenrigsflyvninger. Vi flyver allerede med ATR 72 fly, som er et af de mest klimavenlige regionalfly på markedet”, siger Alsie Express-direktør Dennis Rybasch i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I morges, hvor et fly lettede fra Sønderborg Lufthavn med kurs mod Københavns Lufthavn, var passagerer og besætningen med på starten af den grønne rejse for dansk indenrigsflyvning. Som den første indenrigsrute i Danmark flyver Alsie Express nemlig nu – i samarbejde med Sønderborg Lufthavn og DCC & Shell Aviation – på biobaseret flybrændstof.

Sønderborg lufthavn betjener privatrejsende og i høj grad passagerer fra det sønderjyske erhvervsliv. Lokalområdets virksomheder har ambitiøse mål for den grønne omstilling og ifølge direktør Per Have fra Bitten & Mads Clausens Fond og formand for bestyrelsen i Sønderborg Lufthavn, forventer kunderne også, at lufthavnen så vidt muligt bidrager til at reducere klimaaftrykket fra flyvningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bitten & Mads Clausens Fond er gået med i ejerskabet omkring Sønderborg Lufthavn for at styrke et bæredygtigt lokalområde. Det opnås blandt andet med en infrastruktur, hvor lufthavnen gør Sønderborg nem at rejse til. Næste skridt er at indarbejde bæredygtighed i lufttrafikken ved at sænke klimabelastningen”, siger Per Have og fortsætter:

“Derfor bakker vi 100 procent op om Alsie Express’ brug af biobaseret flybrændstof. Det er et fantastisk skridt i den rigtige retning, og gør Sønderborg til den første indenrigslufthavn i Danmark, der aktivt sænker sit klimaaftryk fra flybrændstof. Det er vi stolte af”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...