Fra lørdag strejker sygeplejerskerne – også på Sønderborg Sygehus

14. juni 2021 Erhverv

Søndag aften lukkede afstemningen om forligsmandens mæglingsforslag til en ny overenskomst for sygeplejersker i kommuner og regioner. Med 65,5 procent af stemmerne har et flertal af de stemmeberettigede sygeplejersker stemt nej til mæglingsforslaget, mens 34,5 procent stemte for mæglingsforslaget.

Det betyder, at 10 procent af alle sygeplejersker i regioner og kommuner lørdag går i strejke med virkning fra døgnets begyndelse. Strejken rammer også Sønderborgs sygehus.

Formand i Dansk Sygeplejeråd og forhandlingsleder for sygeplejersker og radiografer under OK21, Grete Christensen mener, at der er sendt et stærkt signal:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg ser nej’et som et kraftigt og utvetydigt signal til både arbejdsgiverne og Christiansborg om, at sygeplejerskerne har mistet tålmodigheden. Utilfredsheden med lønnen har vokset sig for stor. Samtidig står vi efter halvandet år med Corona et sted, hvor sygeplejersker har løbet ekstra stærkt i en hverdag, der i forvejen var præget af et presset arbejdsmiljø og umenneskelig travlhed. Glasset var fyldt. Nu er det flydt over”, siger hun i en pressemeddelelse.

”Sundhedsvæsnet og dermed alle danskere står i en meget alvorlig situation. Arbejdsgiverne og politikerne bliver simpelthen nødt til at finde penge til både en bedre løn og nogle bedre arbejdsforhold, hvis de skal få lettet frustrationerne hos deres medarbejdere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg er det sygeplejersker, som arbejder med øjensygdomme og dagkirurgi, der skal strejke.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...