Fra svedende drenge til højgravid sangerinde

15. september 2013 Kultur

Af Nicolai Munksgaard Schmidt

Lørdag aften  på Sønderborghus blev der igen åbnet op for Blastoff, som var arrangeret af Sønderborghus i samarbejde med Sønderborg Student Foundation, og kostede derfor kun 50,- for studerende.

Blastoff bestod i år af det århusianske ’60er- ’70er replica rockband Go Go Berlin, samt den højgravide københavner Barbara Moleko. Arrangementet startede med Go Go Berlin på Sønderborghus’ Blackspot-scene.

Babara Moleko gav en god koncert i Sønderborghus.

Barbara Moleko gav en god koncert i Sønderborghus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Go Go Berlin var som revet ud af  ’70erne. Ikke kun det lange hår, støvlerne og læderjakkerne, men også den klassiske rock, med inspiration fra bands som blandt andet The Doors og Led Zeppelin, hjalp bandet med at blæse fortiden ind i vores ansigter og øregange. De fem kampsvedende drenge hoppede rundt på scenen, og havde en helt fantastisk kontakt med publikummet. En evne både de selv, og vi ved er vigtig for bandet, da de jo ikke som sådan kommer med noget nyt via deres musikalske skriverier. Men selvom Go Go Berlin ikke kommer med nyskabende musik, så kommer er hver eneste af deres sange stadig et fantastisk stykke håndværk. Bandet formåede både at sparke os omkuld, og få os helt ned i tempo, af flere omgange, men aldrig uden et miste deres ’70er føling på noget tidspunkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ind i Teatersalen

Blot efter Go Go Berlins fremragende performance på Blackspot, spillede københavnske Barbara Moleko inde på Teatersalens scene. At Barbara Moleko var højgravid, og derfor spillede en af hendes sidste koncerter, inden hun går på barsel, var ingen hindring for at den vilde dame kun hoppe rundt på scenen og fyre et godt show af med hendes tildels soul og poppede toner. At Barbara Molekos gennembrud på den danske scene, stadigvæk er forholdsvis nyt, var ikke til at se på publikum, der sang med på næsten alle den karseklippede sangerindes numre.download (3)

Artiklen fortsætter under annoncen

Som et sidste led i Blastoff-arrangementet var reggae fyldte DJ Mystic-MC hyret til at slutte festen af med manér inde på Blackspot-scenen.  Lidt over 100 unge var mødt op til aftenens arrangement, og for kun 50,- må enhver studerende der var til koncerten, prise sig lykkelig for at være taget afsted.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...