Fra tirsdag nødåbnes bibliotekerne

7. maj 2020 Samfund

Det bliver fra tirsdag  muligt at aflevere og hente reserverede materialer på tre af bibliotekerne i Sønderborg Kommune. Ordningen indføres på hovedbiblioteket i Multikulturhuset og ved bibliotekerne i Nordborg og Gråsten. Bibliotekets nødberedskab blev godkendt på Udvalget for Kultur, Handel, Idræt og Turisme.

Nødberedskabet sættes ind ved bibliotekerne som selvaflevering, så alle afleverede biblioteksmaterialer efterfølgende er i karantæne i 72 timer, inden de sættes på plads og kan lånes igen. Bibliotekets hjemmeside kan bruges til at bestille eller reservere materialer, som kan hentes i poser. Der kan ligeledes bestilles biblioteksmateriale via den telefoniske betjening på tlf. 88 72 42 00. Bibliotekets personale vil sørge for afspritning, så borgerne kan være trygge ved at låne uden risiko for smitte med Covid-19.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu får etableret et nødberedskab ved tre af bibliotekerne, det giver mulighed for at få adgang til bibliotekernes store materialesamling. Især har mange studerende brug for adgangen til biblioteksmaterialer i den kommende eksamenstid, og mange andre borgere savner selvfølgelig også bibliotekets bøger og andre materialer”, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse

Det vil være muligt fra på tirsdag at aflevere og hente reserveret materiale på hovedbiblioteket i MultiKulturhuset fra mandag til fredag kl. 13–17 og på bibliotekerne i Gråsten og Nordborg fra mandag til torsdag kl. 13–17.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vær særligt opmærksom på skiltningen i forhold til adgangsforhold ved de enkelte biblioteker og de øvrige begrænsninger, for eksempel begrænsningen i antallet af borgere i samme lokale – nemlig maksimalt 10 personer.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...