Fra VLAK-regeringen til FOA-medlemmer: 33 kroner i skattelettelse om året

8. februar 2018 Politik

”Det er desværre den gamle historie om, at skattelettelserne igen og igen går til dem, der har mest og trænger mindst. 33 kroner er tæt på at være den dårligste vittighed, vi har hørt meget længe” mener FOA-formand Dennis Kristensen.

Tusindvis af FOAs medlemmer får en lang næse med de nye skattelettelser. Eller sagt mere præcist: De vil få en skattelettelse på cirka 33 kroner – om året, vel at mærke.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ironisk nok ikke engang nok til at bekoste en af de aviser, hvor medlemmerne ville kunne læse om regeringens nye skattelettelser,” siger Dennis Kristensen.

Forholdet skyldes, at et flertal i både FOAs Pædagogiske Sektor og FOAs Social- og Sundhedssektor er deltidsansatte. De når simpelt hen aldrig op på den nye grænse på 187.500 kroner i årlig indtægt for at få det nye jobfradrag, skriver FOA.dk

Ifølge tal fra det kommunale og regionale løndatakontor er der cirka 42.000 deltidsansatte og timelønnede på FOAs offentlige arbejdsområder, der tjener mindre end de 187.500 kr. incl. pension. Der kan være tale om en halvtidsansat social- og sundhedshjælper i den kommunale ældrepleje. Eller eksempelvis en pædagogmedhjælper på 25 timer ugentligt i en SFO. De vil kun få gavn af sænkningen af bundskattegrænsen på 0,02 procent. Af en indkomst på 187.000 kroner svarer det til 33 kroner om året.

Jobfradraget indfases for indkomster mellem 187.500 kr. og 243.000 kr. FOA vil dermed også have flere tusinde medlemmer, der vil få et jobfradrag, men ikke den fulde værdi.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk