Fredag får AGS besøg af robotten Pepper og So ein Ding

Arkivfoto
Arkivfoto
8. december 2016 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag tager hele Alssundgymnasiet en tur langt ind i fremtiden. Det almindelige skoleskema ryddes og erstattes af workshops og foredrag af nogle af landets førende eksperter inden for kunstig intelligens.

Dagen skydes i gang kl. 8.15 af Søren Tranberg Hansen, forfatter til bogen ”Robotterne iblandt os”, der er i følgeskab med sin nyindkøbte ven, den sociale robot ”Pepper”. Pepper er lige er kommet fra fabrikken i Japan og er den første af sin slags i Danmark – og i øvrigt den eneste, der kan ses af offentligheden. Det er tale om en af verdens mest avancerede sociale robotter, der er designet til at forstå og udtrykke følelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter workshops om alt fra Westworld, selvkørende biler og fremtidens landbrug sluttes dagen af med et foredrag om kunstig intelligens og teknologiens udvikling af Nikolaj Sonne, DR-værten bag programmet ”So ein ding”.

Rektor Per Møller forklarer i en pressemeddelelse baggrunden for vende op og ned på den almindelige skoledag:

”På AGS vil vi meget gerne forbinde skoleundervisningen med aktuelle begivenheder i den virkelige verden, så vores elever får en fornemmelse for, at viden og engagement ikke kun er noget, andre folk har lavet og skrevet ned i bøger. Vi skal helst afspejle og være en del af den udvikling, der foregår i samfundet – og kunstig intelligens er noget, vi alle må forholde os til”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skræmmende fremtidsscenarier er måske noget, de fleste trækker lidt på smilebåndet af. Men måske er virkelighedens fremtid ikke lige så cool som vores gadgets og så spændende som en Hollywoodfilm. Ifølge en rapport fra Oxford University, The Future of Employment, vil superintelligente maskiner i løbet af de kommende år erstatte helt op imod 50 procent af den nuværende vidensbaserede arbejdskraft.

Desuden står vi over for en række vanskelige etiske problemstillinger, når vi skal programmere den software, der skal styre størstedelen af vores liv, fx selvkørende biler. For hvordan skal en robotbil reagere, hvis den i en ulykkessituation må vælge imellem at påkøre forskellige individer? Og hvad gør robotter med kunstig intelligens ved menneskers opfattelse af vores og deres ”liv”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Per Møller siger:

”Vores unge mennesker er opvokset i en tid, hvor computere, sociale medier og smartphones er en fast integreret del af hverdagen – men tendenserne i udviklingen peger meget længere frem, og debatten om de etiske, økonomiske og menneskelige omkostninger er noget, vi er forpligtet til at ruste dem til. Fremtiden er nærmere, end vi måske skulle tro”.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...