Freias Spisestue: Køkkenchef Yves Matter Lindén står i spidsen for fransk gourmetaften

22. februar 2022 Erhverv

Mød Hotel Alsiks franske køkkenchef, Yves Matter Lindén, ved en fransk gourmetaften mandag den 23. maj i Freias Spisestue på Alsik – det bliver en aften med foredrag og en udsøgt fransk inspireret fire-retters menu.

Aftenen indledes med, at Yves Matter Lindén fortæller om gastronomien i det franske grænseland i Alsace, hvor det franske køkken henter inspiration fra nabolandet Tyskland – og om at bo i nyt grænseland, Sønderjylland, hvor gastronomien også rummer det bedste fra to lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I køkkenet laver vi en fransk menu med sønderjysk inspiration og sønderjyske råvarer”, siger Yves Matter Lindén til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at Hotel Alsik og kommunes Tour de France-styregruppe har opfordret ham til at byde ind med et arrangement, der kan være en del af Tour de France-optakten.

”Og så er jeg rigtig glad for, jeg har fået lov til at stå for arrangementet”, siger Yves Matter Lindén, der er lige så fransk som Tour de France.

Yves Matter Lindén er en kok, som andre kokke har faglig respekt for. Han går utroligt højt op i sit håndværk og arbejder konstant på at udvikle på både menuer og sig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har arbejdet sammen med en lang række danske og franske stjernekokke som f.eks. Thomas Rode, Per Hallundbæk, Jens Peter Kolbeck, Morten Frølich Rastad, Michel Michaud, Patrick Lieffroy og Daniel Letz. Han har også boltret sig på Michelin-restauranter i Frankrig.

“Som der er tradition for i det franske kokkefag, så brugte jeg den første årrække som uddannet kok med at rejse i Europa, hvor jeg arbejdede i ledende stillinger på en række forskellige hoteller og restauranter, primært på eftertragtede skisports- og feriedestinationer”, siger Yves Matter Lindén.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenen i Freias Spisetue byder på aperitif, en fire-retters menu sammensat til specielt til denne aften, samt kaffe og petit four.

Der serveres franske vine til menuen.

Du kan læse mere og bestille plads på Hotel Alsiks hjemmeside .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...