Fremover koster det et klip at tale håndholdt mobil under kørslen

14. december 2018 112

Et enigt Folketing har netop vedtaget, at det fremover skal koste et klip i kørekortet, hvis du sender en sms eller taler i håndholdt mobil, mens du kører.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Hidtil er bilisterne sluppet med en bøde på 1.500 kroner for at tale i håndholdt mobil, sms’e eller bruge andet håndholdt teleudstyr som eksempelvis gps, iPad og Smartwatch under kørslen, men det mente regeringen og Dansk Folkeparti ikke var nok.

Tidligere på året foreslog de at skærpe reglerne, og nu har alle partier i Folketinget besluttet, at det fremover skal koste et klip i kørekortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er fuldstændig hensynsløst over for medtrafikanter og medpassagerer at lade sig forstyrre af sin telefon eller andre apparater, når man kører bil. Det er bilen, vejen og trafikken, der skal have ens komplette opmærksomhed, når man kører bil, og derfor glæder det mig meget, at et bredt flertal i Folketinget har samme holdning”, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Lovforslaget træder i kraft i det nye år, når politiet er klar til at sætte handling bag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...