Frivillige går i gang med at tegne Frivillighedens Hus

22. februar 2016 Sønderborg

Mandag aften gav Helge Larsen og de øvrige medlemmer af Sundhedsudvalget slip på Frivillighedens Hus, der har IMG_9041fyldt virkeligt meget på mange dagsordener i udvalget de seneste mange måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De frivillige skal selv tage sig af indretningen og finde frem til den måde og de mennesker, der skal lede Frivillighedens Hus”, siger udvalgsformand Helge Larsen til SønderborgNYT.

De frivillige sociale foreninger var kaldt til et møde i Sundhedscentret mandag aften, hvor der skulle brainstormes på indretningen og den kommende ledelsesform i huset for de frivillige – og det foregik under kyndig vejledning fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde i Odense.

Sundhedsudvalgpolitikere fik tilskuerrollen.

Sundhedsudvalgpolitikere fik tilskuerrollen.

I slutningen af mødet, blev der nedsat to arbejdsgrupper.

“Den ene skal forme indretningen af Frivillighedens Hus og den anden skal komme med nogle modeller, det kan ledes efter”, siger frivilligkonsulent Johnny Gammelgaard til SønderborgNYT. Frivilligkonsulenten er helt og aldeles tryg ved at lade frivillige sætter både rammer og definere indholdet.

“De frivillige vil jo det bedste og jeg er sikker på, de kommer frem til, at nøgleordet for den medarbejder, der med tiden skal ansættes er ydmyghed”, siger Johnny Gammelgaard. Planen er, det selvfølgelig bliver den kommende ledelse, der ansætter den medarbejder, som skal servicere de frivillige.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk