Frivillige har lavet et bisidderkorps der støtter ved møder med kommunen

22. oktober 2016 Sundeved

Flere frivillige foreninger er gået sammen om at lave et såkaldt bisidderkorps, som på frivillig basis kan hjælpe og støtte mennesker, der gerne vil klædes grundigt på, inden de skal til møder med kommunen – eller måske have en støtteperson med til møderne.

“Bisiddere kan hjælpe på den måde, at man husker at få sagt alt det, som man oprindeligt havde på hjerte og de lytter jo med og kan derfor være med til at sikre, at sagens hovedperson får en korrekt behandling”, siger Jørn Thrane, der er formand for Ligeværd i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene forældre til børn med særlige behov, der kan få gavn og glæde af bisidderkorpset. Der er nemlig en bred vifte af mennesker, der har indsigt i flere af de områder, hvor borgere og kommunens forvaltninger mødes.

“Det gør, at der er bisiddere med indsigt i den gren af kommunen, som hjælper mennesker med handicap og der er adskillige, der har indsigt i Jobcenterregler og Serviceloven”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

For at gøre det let for de mennesker, der gerne vil have en snak med en bisidder, så er der ét nummer, man kan ringe til. Og det er nummeret 9386 6855.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kan ringes døgnet rundt syv dage i ugen – og bliver telefonen ikke taget, så bliver vedkommende ringet op”, siger Jørn Thrane. Altså er det nemt og bekvemt. Der er én indgang til ordningen og man skal bare ringe op én gang.

Bisiddertelefonen er placeret hos en person, der ikke sidder i en af foreningerne. Når telefonpasseren hører, hvilke problemer, der søges støtte til at løse, så finder telefonpasseren den bisidder, der passer til opgaven.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...