Frivillige har lavet et bisidderkorps der støtter ved møder med kommunen

22. oktober 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Flere frivillige foreninger er gået sammen om at lave et såkaldt bisidderkorps, som på frivillig basis kan hjælpe og støtte mennesker, der gerne vil klædes grundigt på, inden de skal til møder med kommunen – eller måske have en støtteperson med til møderne.

“Bisiddere kan hjælpe på den måde, at man husker at få sagt alt det, som man oprindeligt havde på hjerte og de lytter jo med og kan derfor være med til at sikre, at sagens hovedperson får en korrekt behandling”, siger Jørn Thrane, der er formand for Ligeværd i Sønderborg.

Det er ikke alene forældre til børn med særlige behov, der kan få gavn og glæde af bisidderkorpset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er nemlig en bred vifte af mennesker, der har indsigt i flere af de områder, hvor borgere og kommunens forvaltninger mødes.

“Det gør, at der er bisiddere med indsigt i den gren af kommunen, som hjælper mennesker med handicap og der er adskillige, der har indsigt i Jobcenterregler og Serviceloven”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

For at gøre det let for de mennesker, der gerne vil have en snak med en bisidder, så er der ét nummer, man kan ringe til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er nummeret 9386 6855.

“Der kan ringes døgnet rundt syv dage i ugen – og bliver telefonen ikke taget, så bliver vedkommende ringet op”, siger Jørn Thrane. Altså er det nemt og bekvemt. Der er én indgang til ordningen og man skal bare ringe op én gang.

Bisiddertelefonen er placeret hos en person, der ikke sidder i en af foreningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når telefonpasseren hører, hvilke problemer, der søges støtte til at løse, så finder telefonpasseren den bisidder, der passer til opgaven.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...