Frivillighedens Hus – de frivilliges nye vindue til verden

10. november 2015 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Det bliver et løft af dimensioner til den frivillige verden, når der til maj holdes reception i de nye lokaler i en del af den tidligere Favørbygning i Perlegade. Sønderborg Kommune stiller et Frivillighedens Hus til rådighed for de mange frivillige.

“Det er et kæmpe frivillighus med hele 400 kvadratmeter, altså 378 kvadratmeter større end det nuværende. Jeg ser

Fra maj måned får de frivillige i Sønderborg store vinduer til verden.

Fra maj måned får de frivillige i Sønderborg store vinduer til verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

det også som et betydeligt fremskridt, at Frivillighedens Hus kan bruges af frivillige i kørestol, at det er centralt beliggende og en del af det gadebillede, som de fleste ser, når de tager en inskøbstur gennem Perlegade “, siger Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen til SønderborgNYT.

Det bliver et sted, hvor det er frivillige, der selv skaber indholdet i rammerne. Kommunen ansætter en daglig leder i Frivillighedens Hus, som skal rådgive frivillige, administrere huset og også tage rundt i de såkaldte centerbyer, hvor der oprettes satelitter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Om de frivillige foreninger vil lave et brugerråd, en brugerbestyrelse eller måske bare køre huset uden nogle af delene, det bestemmer de selv”, siger Helge Larsen. Han tilføjer, at det er et enigt Sundhedsudvalg og Byråd, der står sammen om at give de frivillige de bedste rammer og et vindue til verden.

Vinduer til verden

Hele 400 kvadratmeter- altså 378 flere end i det nuværende Frivilligcenter, der drives af Frise. Der er adskillige

Helge Larsen glæder sig over, at hele byrådet vil styrke frivilligheden i hele kommunen gennem et nyt frivillighus.

Helge Larsen glæder sig over, at hele byrådet vil styrke frivilligheden i hele kommunen gennem et nyt frivillighus.

Artiklen fortsætter under annoncen

mødelokaler små og helt op til 300 kvadratmeter plus lokaler til opbevaring af foreningsmaterialer. Udstilling og fremvisning – også i de store butiksruder, hvor byens handlende glider forbi dagen igennem.

“Det er et helt et unikt samlingssted stilles til rådighed og der er masser af plads til at frivillige kan lave masser af kurser. Enten til de enkelte foreninger eller til flere. Foreninger kan holde info-aftener eller invitere til spændende foredrag”, siger Helge Larsen. Kun fantasien sætter grænser for, hvad den ramme kan fyldes med – og det ligger jo lige for at stikke ud i Perlegade og være med til at skabe liv i byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen kassetænkning

Initiativet med at give de frivillige deres eget hus er ikke et led i en spareplan – Frivillighedens Hus finanseres med de

Frivillige foreninger får ikke færre puljepenge selvom der investeres i Frivillighedens Hus.

Frivillige foreninger får ikke færre puljepenge, selvom der investeres i Frivillighedens Hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

penge, som kommunen hvert år sendte til det snart tidligere Frivilligcenter.

“Det er herligt, vi kan give de frivillige så fantastiske rammer og samtidig love, det ikke betyder færre penge i §18-midler, som er den pulje, de mange foreninger søger penge fra”, siger Helge Larsen.

Frivillighedens Hus glider ind i en helhed med blandt andet Det Sønderjyske Hus, Destination Sønderjylland, Kompetence- og Integrationscenter, Sønderborg Handel, Kultur i Syd samt en del af Sønderborg Iværksætter Service.

Altså en helhed, hvor alting gerne skulle boble af energi og aktivitet.

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...