Frivillighedens Hus: Ikke alt kørte som det blev aftalt på workshop

8. marts 2016 Sundeved

Mandag mødtes de to arbejdsgrupper, der skal sætte liv i Frivillighedens Hus og for at få klarhed over, hvad

jpg” alt=”Svend Schütt er skuffet, men står til rådighed for arbejdsgruppen.” width=”300″ height=”288″ /> Svend Schütt er skuffet, men står til rådighed for arbejdsgruppen.

kommunen egentlig forestiller sig, så havde grupperne inviteret frivilligkonsulent Johnny Gammelgaard med til starten af mødet.

“Og det viste sig, at kommunens medarbejder tog fejl, da hun fredag sagde, at de tegninger, der var lavet til indretningen stod urokkeligt fast., Vi kan få lavet om på dem, hvis der er gode grunde til det”, siger Svend Schütt til SønderborgNYT. Han stiller sine erfaringer til rådighed under tilløbet til, at huset i Perlegade bliver gjort klar og så skal man ikke vente at se mere til ham og KGGO.

“Det var især tanken om masser af kvadratmeter, der lød interessant på workshoppen, men det viser sig, at skal vi bruge dem, så skal vi først lige rydde den kommende café og endnu et lokale og det er jo urealistisk at gøre det, når vi også skal stille alt på plads igen”, siger han og tilføjer, at den mulighed jo kun eksisterer, når cafeen har lukket.

Organiseringen af Frivillighedens Hus

Bente Rey fra Dansk Handicapforening i Sønderborg er med i den arbejdsgruppe, der skal, beskrive de funktioner, som den allerede ansatte medarbejder skal tage sig af – og det lader til, at medarbejderen også selv skal være med til at skrive sin jobbeskrivelse.

Bente Rey arbejder på at vedtægterne kan være med til at sikre funktionerne i Frivillighedens Hus gavner alle frivillige sociale foreninger.

Bente Rey arbejder på, at vedtægterne kan være med til at sikre, funktionerne i Frivillighedens Hus gavner alle frivillige sociale foreninger.

“Jeg er meget på vagt for at sikre, vi ikke bare får en kopi af Frivilligcentret, så der bliver sat store streger under, at medarbejderen skal sørge for at bruge rigtigt meget tid på at tage ud i de tidligere kommuner og stille sig til rådighed for de frivillige sociale foreninger”, siger Bente Rey til SønderborgNYT.

Hun fortæller, at et gruppemedlem fra Ældresagen kommer med et forslag til vedtægter, som gruppen skal samles om allerede næste mandag og her vil hun kigge nøje efter, at frontfiguren i Frivillighedens Hus bliver bestyrelsen og ikke den kommunale medhjælper.

Arbejdsgruppen kommer også med deres forventninger til medarbejderen indsats og håber, at kommunen skriver dem ind i jobbeskrivelsen.

Ligeværd melder fra

Jørn Thrane fra Ligeværd i Sønderborg har trukket sig fra den arbejdsgruppe, der arbejder med vedtægter og organisering.

“Jeg føler mig snydt af kommunen, der bare ansætter en af deres egne folk, inden vi har lavet jobbeskrivelsen. Nu skal den jo tilpasses den ansatte, der selv skal være med til at snakke den på plads”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Jørn Thrane er ikke i tvivl om, at scenen er sat til, at det bliver Ældresagens hus og ikke en dynamo for det frivillige sociale arbejde i hele Sønderborg.

“Frivillighedens Hus får et dyrt og stille liv”, spår han.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk