Frode Sørensen: Socialdemokrater ønskede også sociale klausuler i Sydtrafik

13. oktober 2017 REGIONALT

Frode Sørensen, fmd. for Teknik- og Miljøudvalget og medlen af Sydtrafiks repræsentantskab, skriver:

Den 26. februar 2016 drøftede Sydtrafiks bestyrelse om man skulle kræve sociale klausuler i forbindelse med udbud af flexkørsel. Det blev et nej.

Sønderborg, Fredericia, Haderslev, Billund og Fanø er ikke repræsenteret i Sydtrafiks bestyrelse.

Bestyrelsen består af repræsentanter fra Varde, Esbjerg, Tønder, Vejle, Kolding og Vejen – alle fra Venstre – herudover har Aabenraa en post – konservativ – fra regionen er venstremanden Preben Friis Hauge og socialdemokraten Karsten Uno Petersen medlem. Karsten Uno PPetersen ønskede, at der skulle kræves sociale klausuler. Bestyrelsen besluttede dog, at Sydtrafik ikke skulle kræve sociale klausuler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Uno Petersen bad så om, at spørgsmålet blev drøftet  på det efterfølgende repræsentantskabsmøde – samme dag – her tilkendegav de socialdemokratiske repræsentanter fra  Fredericia, Haderslev og Sønderborg, at såfremt vi havde haft stemmeret i bestyrelsen, så havde vi stemt for indførelsen af sociale klausuler.

De fem kommuner, som ikke sidder i bestyrelsen, deltager som observatører i bestyrelsesmøder og de socialdemokratiske observatører og Karaten Uno Petersen har efterfølgende flere gange nævnt, at vi mener Sydtrafik skal kræve sociale klausuler.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk