Frokostjazz med bandet der spillede til Mærsk McKinney Møller fødselsdag

Neanders Jazzband. Pressefoto
Neanders Jazzband. Pressefoto
10. juni 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Jazzklubben New Orleans Jazz Sønderborg er lykkedes med at trække Aabenraa-bandet Neanders til frokostjazz på søndag på Hotel Sønderborg Strand.

”Vi spiller jazzmusik med udgangspunkt i New Orleans stilen, men vores repertoire indeholder også numre fra andre epoker af jazzens historie blandet op med nyere ting fra rock’n roll perioden men alt sammen udført med det særlige Neander-touch”, oplyser bandet, hvis musikere i 1978 var knyttet til Aabenraa Statsskole under navnet State School Stompers.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1981 blev man enige om at ændre navnet til Neanders Jazzband, fordi der ikke længere var nogen relation til Statsskolen, og siden 2004 har navnet været NEANDERS, som er lettere at huske og bedre signalerer den musikalske frodighed og mangfoldighed som bandets særkende.

Besætningen har i alle årene været forholdsvis stabil, og orkesteret består i dag af følgende:

Rasmus Kaufmann – kom med i 2024 – trompet og vokal, H.C. Rosendal siden 1978, klarinet, altsaxofon og vokal, Stefan Ringgive siden 2011, basun og vokal, Chris Vagn-Hansen siden 1978, banjo, guitar og vokal, Henrik Bay Møller siden 1986: kontrabas og vokal, og Claus Christensen siden 1978: trommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Neanders har i årenes løb optrådt stort set overalt i Danmark med undtagelse af det nordligste Jylland samt på Bornholm og givet koncerter i Tyskland, England, Sverige, U.S.A og Malaysia. Også private har hyret Neanders til at spille. Et af de mere specielle jobs var at spille til Hr. Mærsk McKinney Møllers 95 års fødselsdag, som foregik hjemme i hans have.