Fup og fakta om træningscentret i Nordborg

19. maj 2015 Nordborg

Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen skriver:

Bjarne Eliasen lufter i et læserbrev sin utilfredshed med, at træningscentret i Sundhedshuset lukker. Jeg deler som formand for Sundhedsudvalget denne ærgrelse. Men jeg er nødt til at oplyse Bjarne og andre om følgende:

Artiklen fortsætter under annoncen

contentRightClass(Layout.IsFullView, Layout.ReadingPaneMode)}”>

Sønderborg Kommune harikke lukket træningscentret! Lukningen skyldes, at Nordals Fysioterapi pr. 1. juni har opsagt lejemålet med kommunen.

Det er deres ret.

Helge Larsen forklarer lukningen af træningscenter i Nordborgs Sundhedshus.

Helge Larsen forklarer lukningen af træningscenter i Nordborgs Sundhedshus.

Opsigelsen skyldes ikke prisstigninger!

Huslejen er alene steget med 1,97%, som er almindelig prisstigning og for alle lejere.

Opsigelsen skyldes heller ikke ublu husleje!

Jeg kan oplyse, at Nordals Fysioterapi for træningssalen har betalt en lavere kvadratmeterpris end andre lejere. Det skyldes, at huslejen er fastsat på baggrund af den tidligere husleje i det gamle plejehjem.

Der er uændret serviceniveau for de borgere i området, der er visiteret til træning.  Da kommunen fra 1. juni ikke længere kan leje sig ind de nødvendige 10 timer om ugen hos Nordals Fysioterapi, har forvaltningen lavet en lignende aftale med Klinik for Fysioterapi Nordborg, som også er beliggende i Sundhedshuset. Den enkelte borger skal således blot ind af en anden dør i Sundhedshuset.

Tilbage står, at Nordals Fysioterapi har valgt at lukke deres private fitness-center, som er beliggende i Sundhedshuset. Det forstår jeg godt skaber ærgrelse blandt brugerne.

Men Sønderborg Kommune kan ikke gå ind og støtte en privat virksomhed økonomisk.

Det ligger helt fast.Nordborg, skilt

Hvis vi gjorde det, mon så ikke Fitness World, kiropraktorer, andre fysioterapeuter og lignende ville banke på kommunens dør, hvis forretningen skrantede lidt?

Jeg tror det.

Hvis nogen har lyst til at leje lokalet og starte et center op, så vil kommunen gerne i dialog med de pågældende. Indtil da er det jo godt, at der er to andre fitness-centre i Nordborg samt nogle på vejen mod Sønderborg.

Man behøver altså ikke, som nogen hævder, tage helt til Sønderborg for at gå til træning.

 

Jeg håber, at de fleste misforståelser hermed skulle være rettet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk