Fusion mellem LO og FTF gør overenskomstforhandlingerne sværere

6. april 2018 Erhverv

Næste fredag er ikke en lige gyldig dag i fagforeningsdanmark. Her skal de to hovedorganisationer LO og FTF nemlig stemme om en historisk fusion, der skal etablere en samlet paraply for 1,5 millioner lønmodtagere. Og ifølge Henning Jørgensen, der er professor ved Aalborg Universitet, gør det overenskomstforhandlingerne sværere, fordi en fusion vil forstærke sammenholdet mellem de offentlige organisationer.

Det skriver Berlingske.

”Man forstår godt arbejdsgiversidens bekymring. Det, der får tillidsfolkene til at vise fællesskab og sammenhold i den nye organisation, vil samtidig binde en hårdere sløjfe omkring det, som de er blevet enige om at stå sammen om ved de aktuelle forhandlinger. Musketér-eden bliver styrket med en beslutning om fusion 13.april. Det gør det ikke nemmere for arbejdsgiverne at finde en løsning”, siger Henning Jørgensen til Berlingske.

Beslutningen om at fusionere træffes som sagt 13. april på to ekstraordinære kongresser, der afholdes sideløbende i Odense. To tredjedele af de delegerede skal stemme for, og selvom toppen i de to hovedorganisationer er fortrøstningsfulde, kan bare få stemmer afgøre udfaldet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om en af de helt store knaster i overenskomstforhandlingerne – nemlig lønnen – her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...