FV19: Åbent brev til statsministerkandidat Mette Frederiksen

2. maj 2019 FV19

Jørn Thrane, Ligeværd Sønderborg, skriver:

Kære Mette Frederiksen

Også jeg sad klistret til taburetten for at høre din 1. maj-tale og dér blev jeg skuffet.

Eller rettere: Jg blev dæl’me vred.

Du havde tre punkter som var de vigtigste for dig at tale om her op til valget:

Ret til tidlig folkepension, for nogle nedslidte
Klima
De, der har, mere skal bidrage mere

Ikke ét eneste ord om de tusindevis af borgere du og resten af Folketinget – minus Enhedslisten – har efterladt på perronen. Du ved, de der borgere, som du med så flotte ord i din reform af 2014 fortalte, netop ikke skulle efterlades på perronen

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk sagde du ordret : Ingen skal efterlades på perronen.

Her – ude i den virkelige verden – har du og andre efterladt tusindevis af borgere – ikke alene på perronen – men med det ene ben i graven med førtids- og fleksjobreformen. Disse mennesker nævner du ikke med et eneste ord. Ej heller nævner du de 64.500 fattige børn, vi har i Danmark.

Men vi skal forstå, at du vil være ‘Børnenes Statsminister’.

De der børn, som du med glæde lader vente i et år, indtil en kommission kommer med et bud på, hvad der skal ske med kontanthjælpsloftet og sociale ydelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Loftet rammer hårdt

Førtids- og fleksjobreformen smadrer også tusindvis af børn, fordi deres forældre bliver mere og mere syge af de helt vanvittige forløb, som kan strække sig over flere år med helt igennem latterlige og nedværdigende tiltag, der skal bringe den syge borger tættere på arbejdsmarkedet.

Den eneste kommentar, du er kommet med, til den reform er: Det var ikke meningen med reformen. Og siden du kom med den udtalelse, har du intet nævnt om reformen, men været helt tavs.

Så her – ude i samfundet- må vi jo så forstå, at denne store gruppe borgere, dem er du faktisk ret ligeglad med

Og så lige til sidst: Ingen nedslidte borgere skal efterlades på folkepension, fordi det er så lav en ydelse, som end ikke er ældre borgere værdig. Du ved, de der ældre, som du heller ikke nævner med et ord. Du ved, de der ældre, der sidder ude i den virkelige verden og må skide i bukserne, hvis de altså har været så heldige, at der er en, der har hjulpet dem bukser på

Artiklen fortsætter under annoncen

Nedslidte, som har holdt gang i det samfund du og dine nyder godt af , skal have en værdig ydelse, så økonomien ikke skal smadre resten af deres liv.

Titlen ‘Statsminister’ pynter

Jeg har meget svært ved, at se at en stemme på dig vil ændre ret meget i vores samfund , andet end at stemmerne måske vil gøre, at du kommer på magtens tinde og kan skrive ‘Statsminister’ på dit cv og leve et dejligt liv.

Andre må så leve i fattigdom og med meningsløse Jobcenter-forløb, der vil gøre nogle af dem mere syge.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Ny politik skal sikre retning og kvalitet i fremtidens arkitektur og bevaring

1. december 2021 Politik

Sønderborg Kommune rummer flere gamle, bevaringsværdige kulturmiljøer, for eksempel omkring Gråsten Slot og i Augustenborgs historiske bymidte. Samtidig er der eksempler på moderne arkitektur og byplanlægning, eksempelvis ved Idrætshøjskolen og på Byens Havn, skriver Sønderborg Kommune. ”Jeg er meget glad for, at vi nu står med en politik, som både skal hjælpe os med sikre […]

Læs mere...