FV19: Ellen Trane Nørby advarer mod at pille ved tilskud til frie skoler

14. maj 2019 FV19

“Friskolerne skaber værdi for deres lokalområde og giver muligheder for de mange børn og familier, som positivt tilvælger noget andet, end vores gode folkeskoler. Derfor er jeg også bekymret når Socialdemokratiet vil sætte friskolernes elevtilskud ned fra 76 procent til 71 procent. Det vil betyde, at der er forældre som ikke længere har råd til at  vælge den lokale friskole, og friskolerne vil miste noget af den mangfoldighed, der kendetegner dem i dag” siger folketingskandidat Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre sætter i dag, tirsdag, fokus på friskolerne over hele Danmark. Friskolerne er en vigtig del af den danske kultur og skoletradition og mange steder i landet er friskolen i den grad også omdrejningspunktet i et lokalsamfund og den lokale skole der samler alle uanset baggrund.

”Som minister for børn, undervisning og ligestilling besøgte jeg frie skoler over hele Danmark fra Fur til Fejø og fra Hjørring til Sønderborg. De frie skoler er vigtige og friheden til at vælge den skole, der passer til ens barn er vigtig netop for at sikre en god og tryg skolegang”, siger Venstre-kandidat Ellen Trane Nørby

Artiklen fortsætter under annoncen

Med Socialdemokratiets forslag fjernes 350 millioner kroner fra de frie skoler.

Det vil betyde højere forældrebetaling, som vil ramme socialt skævt og særligt gå ud over de børn, der kommer fra familier med et begrænset økonomisk frirum.

Det vil give social ulighed og kan vel betyde skolelukninger.

I Sønderborg satte Ellen Trane Nørby de første af flere plakater for bevarelse af friskoler op foran Privatskolen Als, som med en ekstraregning på knap 1 million kroner, er den frie skole i Sønderborg kommune, som vil blive hårdest ramt af socialdemokratiets forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I hele Sønderborg kommune vil forslaget koste friskolerne 5,8 millioner kroner og tager man hele det Syd- og Sønderjyske område kommer ekstraregningen til forældrene til at lyde på over 44 millioner kroner.

“Jeg håber, at det med fokus på hvad friskolerne kan, vil lykkes at bevare vores mange gode friskoler – det er også et spørgsmål, der afgøres med folketingsvalget”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Gråsten, Samfund

Klimadebat med klimaekspert Jesper Theilgaard i Ahlmannsparken

28. november 2021 Gråsten

Hvad er der sket, siden den sidste klimadebat i Sønderborg for to år siden? Hvor meget er klima-situationen forværret? Hvilke tiltag er der taget i henholdsvis Danmark og EU og hvilke tiltag er planlagt for de kommende år? Gør vi nok for at bekæmpe den globale temperaturstigning? Disse spørgsmål kommer igen til debat, når klimaekspert […]

Læs mere...