FV19: Radikale arbejder på at få politisk opbakning til AlsFynBroen

16. maj 2019 FV19

”Vi er kommet tættere på den helt afgørende miljø- og anlægsundersøgelse for AlsFynBroen”, siger Nils Sjøberg fra Radikale Venstre, som er initiativtager til at samle de politiske partier.

Udtalelsen kommer i en pressemeddelelse efter et møde, onsdag, hvor der blev givet en tværpolitisk opbakning til bro-forbindelsen og forundersøgelsen.

VVM-undersøgelse kan bane vejen for en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Undersøgelsen, som koster mellem 25 og 50 millioner kroner, analyserer alle fordele og ulemper ved en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Først, når den foreligger, kan Folketinget tage stilling til projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er utroligt glædeligt, at Enhedslisten, Alternativet, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre vil bakke op om en VVM-undersøgelse”, siger Nils Sjøberg, der vil forsøge at samle flest mulige politiske partier bag en fælles udtalelse inden valget.

Udtalelsen er ved at blive lavet og vil blive sendt til samtlige partier i weekenden og de vil blive bedt om en tilbagemelding senest den 26. maj.

Den positive indstilling overfor VVM-undersøgelsen skyldes i høj grad en udtalelse fra LINAK. Birgit Spek, der er pressekontakt og personlig assistent for LINAKs administrerende direktør, havde påpeget:

Artiklen fortsætter under annoncen

” Vi er stærkt afhængige af fortsat at kunne tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Blandt andet oplever vi udfordringer med at tiltrække højtuddannede til området. AlsFynBroen vil give adgang til et væsentligt større opland at rekruttere arbejdskraft fra. Samtidig vil broen være et kæmpe plus for Sønderborg området generelt.”

”Det glæder mig meget med denne tværpolitiske opbakning, og det giver mig selvfølgelig troen på, at der kommer en fast forbindelse mellem Als og Fyn”, siger Nils Sjøberg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mødet i går, onsdag, var en opfølgning på det første tværpolitiske møde den 10. april.

I mødet deltog Enhedslisten, Alternativet, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre, imens Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti havde meldt afbud på forhånd.

Det samme var tilfældet ved mødet den 10. april.

SF ønskede ikke at deltage i mødet denne gang, fordi de ikke ønsker en forbindelse mellem Als og Fyn, mens Ny Borgerlige og LA meldte afbud, fordi de tre store partier ikke kunne deltage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...