FV19: Statsminister og sundhedsminister på besøg hos Danfoss

20. maj 2019 FV19

Mandag fik Danfoss besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen og sundhedsminister Ellen Trane Nørby og det besøg glædede Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand og medejer af Danfoss.

“Det er ret sjældent, vi får ministerbesøg på Danfoss, så det er jo dejligt, når det sker”, sagde Jørgen Mads Clausen til SønderborgNYT.

“Vi skal huske, der er længere fra København til Sønderborg end der fra Sønderborg til København”, sagde han videre.

Koncerndirektør Kim Fausing fortalte de to ministre – efter de havde set en kort film om de tanker, der former Danfoss – at Danfoss er meget ambitiøse, når det handler om klimaløsninger og derfor investerer virksomheden alt det, som den kan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lars Løkke Rasmussen og Ellen Trane Nørby hilste på en del af medarbejderne i Danfoss kantine, hvor Lars Løkke tog rollen som partiformand og talte til de ansatte i en mikrofon, der havde det med at ‘falde’ ud.

“Det er som om teknikken ikke helt virker, men måske er det meget godt kun at få hvert andet ord og så selv fylde på, så det giver mening”, sagde Lars Løkke, der straks fik en bedre mikrofon.

Lars Løkke lagde ud med at sige, at det globale bæredygtighed er vigtig.

“Vi skal passe på jorden og løfte levestandarden i de afrikanske lande, så Afrikas befolkning ikke kommer og banker på vores dør”, sagde Venstremanden og fortsatte:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udfordringerne med klima, hvad vi skal leve af og migration, skal løses internationalt”.

At det ikke er helt let at finde løsninger, har Lars Løkke opdaget.

“Venstrefløjen vil beskatte sig frem til løsningerne og den yderste højrefløj vil lukke Danmark inde og i stedet for at lukke Danmark inde, så vil jeg hellere arbejde hen over midten”, sagde Løkke.

Udenlandsk arbejdskraft

Hos Danfoss er der medarbejdere fra rigtigt mange lande, men det er blevet virkeligt svært at få nye udenlandske medarbejdere ind i landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Er det noget, som Venstre vil gøre noget ved”, spurgte en Danfoss-medarbejder.

“Det har vi villet længe, men Socialdemokratiet vil være som Dansk Folkeparti, så det har ikke været muligt”, sagde Lars Løkke Rasmussen. De to partier har ifølge Lars Løkke blokeret for alle lempelser.

Det var en afslappet Lars Løkke Rasmussen, der besøgte Danfoss.

“Jeg er frisk og valgkampen har slet ikke tæret på kræfterne”, sagde Lars Løkke til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...