Fyldt koncertsal oplevede Verdis Requiem

4. marts 2022 Kultur

Torsdag aften stod Verdis Requiem, Messa da requiem,  på programmet i Koncertsalen og værket blev opført af Sønderjyllands Symfoniorkster, Filharmonisk Kor, Det Fynske Kammerkor samt solisterne Li Keng, Anna Agathonos, Zoran Todorovich og Paul Gay.

Som andre komponister i 1800-tallet skrev Verdi næsten  udelukkende operaer – og skrev de andre værker var det næsten altid kirkemusik – og sådan var det også med Verdi, hvis requiem er på højde med hans operaer – og i hans requiem finder man således alt, hvad man også kan beundre i hans operaer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et requiem er en dødsmesse, som bruges i forbindelse med en begravelse eller en mindehøjtidelighed – og ordet requim er hentet fra den latinske dødsmesse, Requim aeternam dona eis, Domine – og det betyder Herre, giv dem den evige hvile.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...