Fyrværkeri: Gratis sikkerhedsbriller til børn

9. december 2020 Samfund

Nytårsaften er lige om hjørnet, og med nytårsfejringen kommer fyrværkeriet. Det er både farverigt, festligt og lidt farligt. I hvert fald, hvis du ikke passer på. Derfor deler Bilka gratis børne-sikkerhedsbriller ud fra 15. december til alle, der køber fyrværkeri.

Farverige raketter, pibende heksehyl og bragende batterier hører sig nytåret til. Og mange børn elsker at se på festlighederne – og selv at være med til at fyre krudtet af. Derfor deler Bilka 85 000 gratis Billie-sikkerhedsbriller ud fra 15 -31 december, så børnene kan komme sikkert gennem nytåret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år fik syv børn alvorlige øjenskader, fordi de ikke havde sikkerhedsbriller på.

”Mange fyrværkeriulykker sker, fordi vi ikke har sikkerhedsbriller på. Hos Bilka vil vi gerne være med til at passe ekstra godt på børnene og derfor deler vi gratis sikkerhedsbriller ud, så både forældre og børn kan blive mindet om vigtigheden af dem – og husker at tage dem på nytårsaften”, siger Bilka-direktør Mark H. Nielsen i en pressemeddelelse.

Sikkerhedsbrillerne deles ud til kunder, der køber fyrværkeri i Bilka.

Artiklen fortsætter under annoncen

Briller uddeles for femte gang

Bilka har stort fokus på børn og unges sundhed og trivsel, og derfor er det femte år i streg, at Bilka deler de gratis og sikkerhedsgodkendte Billie-sikkerhedsbriller ud til børn, der skal se eller fyre nytårsfyrværkeri af.

”Både børn og forældre, der køber fyrværkeri hos os, plejer at være rigtig glade for at få sikkerhedsbrillerne. Derfor skulle vi selvfølgelig også dele briller ud i år, og vi håber, at alle får en rigtig god – og sikker – nytårsaften”, siger Mark H. Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billie-brillerne er opkaldt efter Bilkas maskot, Billie, som børnene normalt møder i varehusene, når der ikke er corona. Brillerne uddeles, så længe lager haves, og Bilka minder desuden alle om at huske de fem fyrværkeriråd fra Sikkerhedsstyrelsen:

Brug altid beskyttelsesbriller

Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

Brug aldrig ulovlig eller hjemmelavet fyrværkeri

Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

Gå aldrig tilbage til en fuser

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk