Gå med i 1864-soldaternes fodspor

16. juni 2013 Kultur

Hvis du er lidt af en hårdfør vandrer, så får du chancen for at gå i soldaternes fodspor fra Danevirke i Slesvig til Dybbøl i det sønderjyske.

For at det skal væres så autentisk som muligt i anledning af 150 året for kampene i 1864, så gennemføres marchen over to dage i februar måned.

– For det var jo dér, soldaterne trak sig tilbage, siger Ruth Holm, der er formand for Fodslaw Sønderborg og med til at arrangere marchen.

Ifølge hjemmesiden 1864.dk, så marcherede næsten 40.000 danske soldater fjorten timer i træk fra Danevirke i Sydslesvig og nordpå i en februarnat med temperaturer ned til ÷10°C.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har ledsagervogne med, får forplejning og overnatter på halvvejen, men det bliver en hård tur, siger Ruth Holm, der kun anbefaler den kulturhistoriske tur til hardcore vandrere.

Allerede nu er der 60 tilmeldt, oplyser dr.syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...