Gå med i 1864-soldaternes fodspor

16. juni 2013 Kultur

Hvis du er lidt af en hårdfør vandrer, så får du chancen for at gå i soldaternes fodspor fra Danevirke i Slesvig til Dybbøl i det sønderjyske.

For at det skal væres så autentisk som muligt i anledning af 150 året for kampene i 1864, så gennemføres marchen over to dage i februar måned.

– For det var jo dér, soldaterne trak sig tilbage, siger Ruth Holm, der er formand for Fodslaw Sønderborg og med til at arrangere marchen.

Ifølge hjemmesiden 1864.dk, så marcherede næsten 40.000 danske soldater fjorten timer i træk fra Danevirke i Sydslesvig og nordpå i en februarnat med temperaturer ned til ÷10°C.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har ledsagervogne med, får forplejning og overnatter på halvvejen, men det bliver en hård tur, siger Ruth Holm, der kun anbefaler den kulturhistoriske tur til hardcore vandrere.

Allerede nu er der 60 tilmeldt, oplyser dr.syd.

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...