Gå med i 1864-soldaternes fodspor

16. juni 2013 Kultur

Hvis du er lidt af en hårdfør vandrer, så får du chancen for at gå i soldaternes fodspor fra Danevirke i Slesvig til Dybbøl i det sønderjyske.

For at det skal væres så autentisk som muligt i anledning af 150 året for kampene i 1864, så gennemføres marchen over to dage i februar måned.

– For det var jo dér, soldaterne trak sig tilbage, siger Ruth Holm, der er formand for Fodslaw Sønderborg og med til at arrangere marchen.

Ifølge hjemmesiden 1864.dk, så marcherede næsten 40.000 danske soldater fjorten timer i træk fra Danevirke i Sydslesvig og nordpå i en februarnat med temperaturer ned til ÷10°C.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har ledsagervogne med, får forplejning og overnatter på halvvejen, men det bliver en hård tur, siger Ruth Holm, der kun anbefaler den kulturhistoriske tur til hardcore vandrere.

Allerede nu er der 60 tilmeldt, oplyser dr.syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...