Gå ikke ud på isen!

3. februar 2021 Samfund

Vinteren er kommet, og det betyder frostgrader. Det gør også, at vandet fryser og danner is på overfladen. Men det er langt fra det samme som at sige, at isen er sikker. For det er den ikke.

Derfor kommer Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning nu med en kraftig opfordring til alle voksne og børn om at blive på land, uanset om der står et advarselsskilt eller ej. Budskabet er klart: Isen er usikker.

”Man må og skal ikke færdes på isen nu, hvor vandet begynder at fryse til, for isen ikke er tyk nok til at kunne bære – hverken for børn eller voksne. Og man skal ikke tage chancen, selv om det kunne se ud til, at isen er tyk nok”, siger Mette Pipper Bertelsen, drifts- og anlægschef.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Så en klar opfordring herfra er, at alle forældre tager en snak med deres børn om, at de ikke skal prøve om isen kan bære ved at gå ud på den”, siger hun i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning er i gang med at sætte skilte op ved regnvandsbassiner, søer, vandhuller og andre steder med vand. Samtidig sørger Aage V. Jensen Naturfond for skilte på parkeringspladserne ved Bundsø og Mjels sø om, at isen er usikker.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...