Galleri Maxus 101 har fyldt Augustenborg_Project med kunst

18. september 2022 Kultur
Anthon Maxus Christophersen fortæller om udstillingen.
Anthon Maxus Christophersen fortæller om udstillingen.

Lørdag bød Anthon Maxus Christophersen fra Galleri Maxus 101 velkommen til den skare mennesker, som var kommet på besøg i Augustenborg_Project for at se, hvilke værker der nu er i lokalerne på det tidligere sygehus. Anthon Maxus Christophersen arbejder på at præsentere kunst fra de øverste hylder.

“Og det er jo et galleri og det betyder, at vi sælger kunst og der er jo købestærke mennesker i Sønderjylland og så er Augustenborg jo ikke langt fra København og der er kun 211 kilometer til Hamborg”, sagde Anthon Maxus Christophersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I fredags blev der hængt kvalitetskunst op i Karikatur og det er også Anthon Maxus Christophersen, der var på spil mder.

“Jeg mener, at de to restauratører i Karikatur gør noget ud over det sædvanlige og det spiller perfekt sammen med kunst, som er ud over det sædvanlige – og jeg synes, at I skal besøge Karikatur og opleve, hvordan gastronomi, cocktails og kunst spiller sammen”, sagde han.

Augustenborg_Project

Augustenborg_Project har til huse i de gule bygninger ved Augustenborg Slot og er nabo til Augustiana. Bygningerne blev opført psykiatrisk hospital i 1932, og indvendigt er bygningerne forvandlet til internationalt galleri og café af Mark Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min hustru og jeg er meget interesserede i god kunst og vi faldt for stedet her, hvor vi udstiller værker af forskellige kunstnere. Og da vi fik besøg af Anthon Maxus Christophersen, spurgte han, om vi ikke løfte niveauet lidt og vi takkede ja til et samarbejde. Og jeg må sige, at vi er glade og så sætter vi pris på, at Galleri Maxus 101 sørger for, der også er lokale kunstnere med, som så får lov til at udstille side om side med de store navne”, sagde Mark Augustenborg.

Du kan også besøge Augustenborg_Project og opleve værker af:

Artiklen fortsætter under annoncen

Simone Aaberg Kærn – hende piloten med det gule fly til Afghanistan og portrættet af Anders Fogh.

Thorsten Brinkmann – den tyske stjerne, der konstant refererer til kanoniserede værker.

Søren Solkær – rockfotografen, der nu har slået sig på sort sol – ikke bandet, men fuglene.

“For mig selv er god kunst de værker, som sætter nye tanker i gang”, sagde Mark Augustenborg til SønderborgNYT – og det kan du jo prøve at være opmærksom på, når du går rundt og ser på kunst i Augustenborg_Project.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...