Gallery Sønderborg har slået dørene op for kunsten

4. september 2021 Kultur

Lørdag formiddag åbnede Kim Flink sit Gallery Sønderborg i Jernbanegade og på vejen til åbningen hentede han hjælp fra mindre lokale virksomheder.

Kim Flink er ingeniør, men sagde jobbet op for at tjene kunstnerne og kunsten.

“Det er altid dejligt, når mindre, lokale virksomheder hjælper hinanden. De store kæder kan sagtens klare sig, så vi andre må stå sammen”, sagde Kim Flink og nævnte, at han blandt andre arbejdede sammen med Out of Sight og LM12.

Kim Flink er også glad for, at Else Christensen-Redzepovic ville sige nogle ord til åbningen af galleriet. Hun arbejder i øjeblikket for EU og er med til at kredse kandidaterne til kåringen af den næste europæiske kulturhovedstad ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil gerne sige nogle ord. Nærmere bestemt 804 ord og jeg er glad for, at Kim Flink fandt et nyt sted til sit galleri”, sagde Else Christensen-Redzepovic.

“Kunst og kultur er både en økonomisk og menneskelig gevinst i enhver kommune. Det er et trækplaster og her udstilles der værker af højt kvalificerede lokale og udenbys kunstnere. Stedet oser af kvalitet”.

Else Christensen-Redzepovic har føling med, hvor mange penge, der er i kunst og kultur.

“På europæisk plan er kunst og kultur syv gange mere rentabelt end bilindustrien – og jeg kan fortælle, at under Coronaen mistede alene billedkunsten i Europa 53 milliarder Euro”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortalte, at kunsten hjælper os med at finde os selv. Den gi’r lys i mørket, velvære, trivsel og indsigt.

Else Christensen-Redzepovic rundede af med at citere Søren Brostrøm:

“Kunst er godt – og kunst er sundt”.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...