Gendarmstien ved Broager er endnu ikke sikret og rettet op

17. oktober 2019 Broager

Stormen i starten af året gav store skader på Gendarmstien – især ved Broager – men stien skal genskabes og sikres mod fremtidige oversvømmelser.

Det besluttede Teknik- og Miljøudvalget i juni måned og satte 700.000 kroner af til arbejdet.

Den 84 kilometer lange Gendarmsti, som går fra Padborg langs Flensborg Fjord ned over Broager og til Als, blev i 2015 som den første danske rute certificeret som Europæisk Vandrevej, og derfor er det afgørende at stien hurtigst muligt igen lever op til borgernes og turisternes forventninger til en kvalitets-vandresti.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Stiens placering ved kysten gør den både attraktiv og sårbar. Vi vil bruge penge på at reparere stien og kystsikre den mod fremtidige storme, fordi vi mener, det er er nødvendigt for at Gendarmstien forbliver den ekstraordinære turistoplevelse, der skal til for at beholde certificeringen”, siger teknik- og miljøudvalgsformand til TV Syd i juni måned.

Genoprettelsen er et tidskrævende arbejde og torsdag var fotograf Torben Sievertsen forbi ved Gendarmstien i Broager, hvor der stadig er afspærret.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at få kontakt til udvalgsformanden for at høre, hvor den ellers attraktive sti igen er hel og sikret.

Alene i år har flere end 30.000 vandrere gået på Gendarmstien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...