Generationsskifte i Gråsten Maskinservice

27. januar 2016 Erhverv

Gråsten Maskinservice A/S gennemfører generationsskifte. Fra garagevirksomhed til internationalt anerkendt producent af specialmaskiner på 24 år, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

dk/wp-content/uploads/2016/01/KLR_9525-300×200.jpg” alt=”René Abramsen overtager ved et generationsskifte Gråsten Maskinservice A/S, men firmaets grundlægger Eskild Abramsen vil dog fortsat være en del af medarbejderstaben. Foto: Kasper Roed, Click Sønderborg.” width=”300″ height=”200″ /> René Abramsen overtager ved et generationsskifte Gråsten Maskinservice A/S, men firmaets grundlægger Eskild Abramsen vil dog fortsat være en del af medarbejderstaben. Foto: Kasper Roed, Click Sønderborg.

For 24 år siden begyndte maskinbygger Eskild Abramsen Gråsten Maskinservice, og som i mange fortællinger om succesrige iværksættere skete det i familiens garage. Siden er udviklingen gået hurtigt, og i dag fremstår Gråsten Maskinservice som et særdeles veldrevet og velkonsolideret selskab, der leverer specialudviklede maskiner til kunder i hele Europa, Asien og det amerikanske kontinent.

Nu overtager den 33-årige søn, René Abramsen, familievirksomheden.

“Nogle gange spørger selv min kone, om vores søn er rustet til at tage over”, siger Eskild Abramsen til SønderborgNYT. Alligevel er de to enige om, at det er han.

“Jeg har gennem årene klædt ham på til opgaven og han kender virksomheden ud og ind. Og så ved han, hvad jeg går og tænker”, siger Eskild Abramsen, der selv skruer ned for de mange arbejdstimer.

“Meningen er jo, jeg skal have mere fritid ud af det”, siger han.

Som sagt sker overtagelsen efter et flerårigt langt generationsskifteforløb, hvor René har været i ”mesterlære”, så han er klar til at sætte sig i spidsen for selskabet, der beskæftiger 15 medarbejdere. Udover at fremstille specialmaskiner til industrien, arbejder den med dreje- og fræseopgaver i stål, aluminium, rustfrit- og værktøjsstål samt plast. Dertil kommer planslibning i petition og anvendelsen af avancerede CAD/CAM systemer.

Startede med maskiner til træbearbejdning

Eskild Abramsen udviklede oprindeligt træbearbejdningsmaskiner til den danske møbelindustri og fulgte med i takt med, at produktionen blev flyttet til østeuropæiske lande som Polen, Tjekkiet og det baltiske område.KLR_9529

Senere var det løsninger til container- og vindmølleindustrien, der boomede, og i dag er forretningsområdet udvidet til også at omfatte eksempelvis skoproducenter samt løsning af traditionelle underleverandøropgaver. Virksomheden har maskiner kørende i bl.a. USA, Kina, Rusland, Vietnam, Thailand og store dele af Europa.

“Det har været en lang og krævende rejse at nå hertil, hvor vi er i dag. Vi bliver hele tiden udfordret i de lande, vi leverer til. Kunderne og de produkter du leverer, skal være 120 pct. i fokus. Formår dansk industri det og hele tiden anvende nyeste teknologi, kan vi bevare arbejdspladserne herhjemme og gøre det uinteressant at outsource opgaver til udlandet”, siger Eskild Abramsen.

René Abramsen overtager en virksomhed med et avanceret produktionsapparat bestående af de nyeste CNC-maskiner. René Abramsen er uddannet maskinarbejder i familievirksomheden, og har i flere år været en del af ledelsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk