Generes du af lugten fra biogasanlægget så ring omgående til kommunen

13. oktober 2021 Augustenborg

En borger har skrevet til SønderborgNYT, at han til fulde forstår, at der er mennesker i Kværs og omegn, som er bekymrede over, de får trukket et biogasanlæg ned om ørerne. De kan nemlig se frem til, at en fæl stank ind imellem breder sig fra anlægget.

Og han har noget at have sine ord i. Fra biogasanlægget i Glansanger kommer der nemlig nogle gange en ganske fæl lugt ind over Augustenborg – og ifølge Nature Energy selv, så ville sådanne gener kun forekomme i indkøringsperioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er stillet lugtkrav i virksomhedens miljøgodkendelse og det kan kontrolleres med en præstationskontrol på anlægget, om kravene overholdes”, siger plan- og myndighedschef Sille Marcussen Dall fra kommunens Teknik- og Miljøforvaltning.

Forvaltningen er løbende i dialog med Nature Energy og vil fortsætte den med fokus på lugt og opfordrer borgere til at ringe ind, når de oplever gener, så der kan foretages tilsyn, mens problemet er tilstede.

I tilfælde af klager, tager forvaltningen kontakt med Nature Energy for at høre, om der har været problemer med anlægget. Specielt udspredelse af gylle i området kan forveksles med lugt fra biogasanlægget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har brug for at vurdere om genen er væsentlig og skal derfor på tilsyn, når lugten er der og kan derfor ikke reagere på en klage, der kommer dagen efter, fordi det ikke længere kan konstateres, om lugten er væsentlig – eller bevises, hvor lugten kommer fra”, siger Sille Marcussen Dall til SønderborgNYT.

Det er ikke muligt at regulere virksomheden på baggrund af klageres oplevelser. Der skal konkrete beviser på bordet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Uddannelse, Sydals

Nu skal børn finde ud af om kål smager godt

25. oktober 2021 Uddannelse

135 skoleklasser i Sønderborg Kommune deltager, når GoCook Smagekassen lander på 4 ud af 5 grund- og specialskoler i landets største madaktivitet på skolerne. Her skal børnene udforske kålens verden bevæbnet med pander og kokkekniv. Det store spørgsmål er: Smager kål godt? ”Spidskål og grønkål er blevet populær hos mange voksne, men kål har lidt […]

Læs mere...