Genforeningen: Nyd mad og musik som man gjorde det i 1920

5. oktober 2020 GF2020

Solæg, medister, brødtort og hvidkål, som kun bedstemor lavede det. Tilsæt tidens toner, og man har opskriften på tre genforenings-festaftener i Gråsten, Nordborg og Sønderborg i oktober og november.

Sønderborg Kommune inviterer til fællesspisning og koncert som led i sin markering af 100-året for Genforeningen.

Det begynder 23. oktober i Det gamle Rådhus i Gråsten. 30 oktober kommer turen til Hotel Nørherredhus i Nordborg. Sønderborghus i Sønderborg lægger rammerne om det sidste arrangement, der foregår 12. november, skriver Kulturforvaltningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver aften begynder fællesspisningen klokken 18, hvor maden består af lokale retter, som de tilberedes på Als og Sundeved. Programmet byder også på et oplæg ved forfatter Unna Hviid. Hun tager afsæt i sin novelle, Genforeningen, der handler om vandrelærer Andreas Jensen. Alt efter sted koster maden 150 – 200 kroner plus drikkevarer.

100 års ørehængere

Klokken 20 overtager et særligt jubilæumsorkester med professionelle musikere under Dansk Musiker Forbund styringen. De spiller musik fra et helt århundrede, herunder naturligvis kendte klassikere fra 1920 og frem til i dag. Koncerterne har gratis entre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er muligt at erhverve billetter til enten en hel aftens program eller til mad og musik særskilt. Billetter og mere information finder man på sonderborg.dk.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...