Genforeningsdepeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020
Foto: Arkiv, pressefoto, DGI
Foto: Arkiv, pressefoto, DGI

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned skal i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber bæres rundt til forskellige byer.

Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg – arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI Sønderjylland, der står bag.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Stafetten er skabt for at kombinere bevægelse og det historiske element, der ligger i Genforeningen, siger Claus Klaris til TV Syd. Han er formand for DGI Sønderjylland.

Stafetten skulle være holdt sidste år, som markering af Sønderjyllands genforening med Danmark, men som så mange andre arrangementer blev der aflyst på grund af Corona.

Stafetten blev også udskudt i år, men eftersom Corona-pandemien stadig ikke har sluppet, har DGI Sønderjylland valgt at lave en digital version af stafetten, skriver TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om stafetten her.

SønderborgNYT TV sender direkte tirsdag eftermiddag og fredag eftermiddag, når Genforeningsdepechen kommer til Nordborg og Sønderborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Genforeningen blev fejret i Kongeskansen

13. juni 2021 Kultur

Sønadag eftermiddag var Dronningen og andre prominente mennesker på besøg i Kongeskansen på Dybbøl Banke og det var de for at fejre Genforeningen 2020 – og lytte til lederen af Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, som sagde: “Velkommen til Kongeskansen, som stedet hedder i dag – og navnet fik det efter den store genforreningsfest i […]

Læs mere...