Genforeningsbussen ruller afsted

25. februar 2020 GF2020

Med Genforeningsbussen 2020 tager formidlere fra Museum Sønderjylland og Den Slesvigske Samling rundt i hele landet med fokus på fire forløb til udskolinger og gymnasiale uddannelser om Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark i 1920.

Klasserne har inden Genforeningsbussen ankomst arbejdet med forskellige tekster, analyser og materialer ud fra det forhåndsvalgte forløb. Det er blandt andet matematiske udregninger, billedanalyser og spørgeteknikker.

Nåpr Genforeningsbussen kommer, skal eleverne tage alt deres forhåndsarbejde og omdanne det til digitale produkter som for eksempel en strofe, plakat, grænseforudsigelse og interview med personer fra både det danske mindretal og tyske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Genforeningsbussen 2020 er en festlig, tværfaglig og tankevækkende markering af den mest vidtrækkende enkeltbegivenhed i Danmark i det 20. århundrede – og et afsæt til at reflektere over Europas nuværende udfordringer, konflikter og muligheder for fredelig sameksistens og demokrati, skriver Museum Sønderjylland.

Genforeningsbussen 2020 er udnævnt til at være et af jubilæets fyrtårnsprojekter.

Du kan læse nærmere om bussen og de enkelte forløb her

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved skolebesøg er bussen lukket for offentligheden.

Ønsker man at opleve Genforeningsbussen, kan interesserede komme forbi, når bussen stopper ved folkefester – se turnéplanen på www.msj.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. maj 2022 112, Sønderborg

Brand og Redning: Tænk dig om når du skal bruge ukrudtsbrænder

24. maj 2022 112

Sønderborg Brand og Redning var i weekenden på to opgaver, hvor brandene var forårsaget af ukrudtsbrændere og i begge tilfælde havde gløderne fra brændingen antændt et grantræ. På den baggrund kommer Brand og Redning nu med en opfordring til haveejerne og en genopfriskning af de sikkerhedsforanstaltninger, der gør sig gældende, når ukrudtet skal svitses. “Først […]

Læs mere...