GF Forsikring: Det sker jævnligt at tyveri fra kælder- og loftsrum ikke dækkes

29. maj 2019 Erhverv

Nyder man byens puls og mange tilbud, så betyder det ofte en mindre bolig.

I lejlighederne i Sønderborg er mange derfor afhængige af de ekstra kvadratmeter i lofts- eller kælderum som praktisk buffer til opbevaring. Men man skal være opmærksom på forsikringen, hvis man gemmer værdifulde ting væk i kælder eller på kvist, skriver GF-Forsikring i en pressemeddelelse.

“Et kælderrum er nemt at komme uforstyret til og derfor er det med forsikringens øjne beregnet til opbevaring af ting uden større værdi, for eksempel aflagt tøj, legetøj og julepynt, men også barnevognen som ikke nemt kan være i lejligheden. Desværre sker det jævnligt, at tyveri fra lofts- og kælderrum ikke kan dækkes, fordi tingene er for værdifulde til at blive opbevaret her”, fortæller Bjarne Tørring fra det kundeejede selskab, GF Forsikring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det må du have på loftet

I forsikringsverdenen beskriver man værdifulde genstande som ’særligt privat indbo’, og det er ting som fx antikviteter, kunst, fotoudstyr, tv, hifi og elektronisk udstyr.

“Det er nok de færreste, der tænker over, at noget indbo er mere værdifuldt end andet. Det er fx ikke en god ide at gemme pelsen og skindjakken væk til næste vinter i kælderrummet. Særligt privat indbo er også fx vinsamlinger. Så selvom kælderrummet måske tilbyder både plads og den rette temperatur, er det altså i forhold til forsikringen ikke en god idé”, siger Bjarne Tørring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Almindelige ting må gerne opbevares i lofts- eller kælderrum, der er tilknyttet lejligheden, og her kan man godt få hjælp fra forsikringen, hvis tyven har været på besøg.

Forsikringen dækker kun begrænset

Hvis man får indbrud i lofts- eller kælderrummet, skal man ud over særlige værdifulde ting også være opmærksom på, at indboforsikringen de steder dækker begrænset. Maksimalt dækkes typisk op til 2-5 % af den samlede indboforsikringssum alt efter om der er tale om ’simpelt tyveri’ og ’indbrudstyveri’ . Hvis ens forsikring er sumløs, så skal man i stedet kigge efter en konkret sum i betingelserne og ikke en procentsats.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den begrænsede forsikringsdækning er en god huskeregel, når man overvejer, hvilke ting der skal sættes væk i lofts- eller kælderrum, og vælger man at købe plads til opmagasinering et helt tredje sted, så skal man altid kontakte sit forsikringsselskab for at høre, hvordan man er dækket.

Er man i tvivl om en genstand betegnes som særligt privat indbo eller ej, så opfordrer GF Forsikring i Sønderborg til, at man kigger i sine betingelser og taler med sit forsikringsselskab.

Gem på loftet eller i kælderen

Artiklen fortsætter under annoncen

Aflagt tøj, legetøj, julepynt, kufferter og rejsetasker, ski, køkkenmaskiner, barnevogn, klapvogn.

Gem i lejligheden
Ægte tæpper, vin, elektronik, fotoudstyr, hifi, våben, kunst og antikviteter, skindtøj og pelse og også gerne dyre cykler.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...