GF Forsikring: Kender du til et projekt, der skaber sikkerhed i trafikken?

16. juli 2020 Gråsten

Foreningen Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn modtog forrige år GF Trafikpris for sit arbejde med at holde trafikkurser og forebygge trafikulykker med blandt andet el-scootere, el-kørestole og mini-crossere. Nu er der igen åbent for at søge støtte til lokale trafikprojekter.

I 2019 kom 3.076 personer til skade i trafikulykker i Danmark, mens 199 mistede livet. Det viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik, som netop er udkommet.

Men hvordan kan vi forbedre trafiksikkerheden uden at vente i årevis på opførsel af cykelstier og trafiklys samt lovgivning om brug af cykelhjelm? Dét spørgsmål stiller GF Forsikrings fond, der efterlyser trafikprojekter, som de kan støtte med midler fra GF Trafikpris.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Desværre er trafiksikkerhed ikke en opgave, som myndighederne og politikerne kan løse egenhændigt. Det er vores allesammens ansvar at sænke farten, se os godt for og have overskud til vores medtrafikanter. Og det vil vi gerne sætte fokus på”, siger Gunnar Hansen, der er bestyrelsesformand for GF Forsikring og medlem af GF Fondens  trafikpriskomite.

”Med GF Trafikpris skaber vi ikke kun opmærksomhed omkring den bekymrende statistik. Vi giver også en økonomisk håndsrækning til en række trafikprojekter, som kan være med til at forbedre trafiksikkerheden og gøre det mere sikkert for bløde såvel som hårde trafikanter at færdes på de danske veje”, siger Gunnar Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokale ideer med stort potentiale

Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der lige har åbnet op for nye ansøgninger til den 400.000 kroner store pulje. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

Derfor opfordrer GF Forsikrings bestyrelsesformand alle til at holde godt øje med relevante trafikprojekter.

”Det er et virkelig vigtigt emne at tage fat på, og derfor vil vi gerne opfordre alle danskere – jyder, fynboer, sjællændere, lollikker, falstringer, bornholmere osv. – til at sende en ansøgning til GF Trafikpris, hvis de arbejder på et trafikprojekt med potentiale til udbredelse til hele landet”, siger Gunnar Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem årene har mange gode trafikprojekter modtaget støtte fra GF Trafikpris – blandt andet en efterårskampagne for cyklende skolebørn, informationsmateriale til demente trafikanter, deres pårørende og sundhedspersonalet samt en avanceret og lærende trafikbane i en børnehave.

Om GF Trafikpris

GF Trafikpris er en pulje på i alt 400.000 kroner, der bliver fordelt til flere projekter. For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på gffonden.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sit projekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af trafikpriskomiteens medlemmer er aktivt og professionelt beskæftiget inden for områder med direkte relation til færdsel og trafiksikkerhed. Det sikrer en faglig og saglig behandling af alle henvendelser.

Sådan kommer dit trafikprojekt gennem nåleøjet

Beskriv din aktivitet så præcist som muligt. Vær konkret og udspecificer gerne formålet. Hvad vil du have ud af din aktivitet – på kort og på lang sigt? Aktiviteten kan rette sig mod én bestemt trafikantgruppe eller mod flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Din aktivitet må meget gerne have et lokalt afsæt, men det er vigtigt, at du i din ansøgning beskriver, hvordan noget lignende kan fungere andre steder end i dit nærområde.

Aktiviteten skal være målbar. Vær skarp på, hvordan du vil måle effekten.

Vedhæft dit budget. Og husk at skrive det, hvis du får støtte fra andre steder end GF Fonden.

Forrige år fik KGGO del i Trafikprisen. Foto: Alex Tran

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...