GF Forsikring: Pas på jule-bulerne

3. december 2018 Erhverv

Det er mørkt og koldt, der er meget på indkøbssedlen, og i mørket kan det være ekstra svært at orientere sig på parkeringspladsen. Dertil skal lægges travlhed og et hoved fuld af gøremål. Så bliver der måske kørt lidt for hidsigt eller uopmærksomt, og man kommer til at skade en andens bil. Skaden kan også ske, når børnene skal hjælpes ind eller ud af bilen, så kan bildøren hurtigt støde ind i nabobilen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Hos GF Forsikring har man siden 2015 oplevet en stigning på omkring 20 procent i antal parkeringsskader, hvor der – som det hedder på forsikringssprog – ikke er en ansvarlig modpart. Det betyder, at den ansvarlige bilist ikke efterlader en besked til bilejeren, men stikker halen mellem benene.

“Vi synes, at det er god stil at give sig til kende. Der er da bare ikke noget mere træls end at komme ud på parkeringspladsen til en bule eller en ridse i bilen og ikke vide, hvem der har gjort det. Så står man alene med regningen”, fortæller Svend Erik Danielsen fra GF Grænsen der også har kontor i Sønderborg.

Efterlad en besked under vinduesviskeren

GF Forsikring har udviklet et undskyld-kort, som man kan udfylde og efterlade under vinduesviskeren. Kortet kan man hente på nærmeste GF-kontor eller downloade på GF Forsikrings hjemmeside.

Her skriver man sit navn og telefonnummer, så den skadelidte kan kontakte en og få forsikringsoplysninger. Kortet kan også fås, selvom man ikke er kunde i selskabet.

“Vi vil gerne skubbe til den gode adfærd og opfordre til overskud til hinanden, både her i julemåneden og resten af året. Hastværk bør stoppe ved bildøren, men hvis det går galt, så læg en besked”, lyder opfordringen fra Svend Erik Danielsen.

Tjek om forsikring dækker

Det er forskelligt, hvordan ens bilforsikring dækker ansvarsskader. Årsagen til at mange ikke efterlader en seddel med en besked, må formodes at være den selvrisiko, der som oftest er på bilforsikringen.

GF Forsikring oplyser, at der faktisk kan være en god chance for, at ens forsikring dækker, hvis man laver en parkeringsskade på en andens bil, det som også i daglig tale kaldes for BILKA-buler. Det vil i så fald stå i betingelserne eller på ens police.

“Mange af vores bilkunder i GF Forsikring har faktisk 0 kr. i selvrisiko på ansvarsskader ved parkering. Det får man, når man når et bestemt trin hos os. Så det er værd at få styr på om ens forsikring dækker, og ellers kan man undersøge, hvad der skal til for at få sådan dækning. Uheldet kan jo være ude for selv den bedste, og ingen laver skrammer med vilje”, siger Svend Erik Danielsen i en pressemeddelelse.

Hos det kundeejede GF Forsikring får man del i årets overskud, selvom man er uheldig og får en skade i årets løb – fx hvis man uforvarende kommer til at lave en bule i en andens bil.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...