GF: Hverdagens stjerner mangler anerkendelse

27. september 2018 REGIONALT

Du kender dem godt, og du værdsætter dem. Det er de mennesker, der gør en ekstra indsats til gavn for vores kvarter eller lokalsamfund. Dem, som gerne tager en ekstra tørn som træner i den lokale klub eller som frivillig i foreningen. Eller dem, som bare altid er der for at give en hjælpende hånd, når der er brug for det.

En undersøgelse fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde viser, at næsten fire ud af ti har deltaget i frivilligt arbejde inden for de seneste 12 måneder, og tæt på hver anden dansker er medlem af en forening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eksperter peger da samtidig på, at vi i stigende grad søger nære fællesskaber og deleøkonomiske løsninger, for eksempel ud fra ønsket om at passe på miljøet eller at spare penge. Drivkraften kan også være mere interessebåret eller bare være ren lyst til at gøre noget for andre.

De er hverdagens stjerner

I alle sammenhænge er der enkeltpersoner, der – på den ene eller anden måde – trækker et ekstra stort læs, som sikrer, at tingene fungerer og bliver til noget. Det er dem, som man kunne kalde hverdagens stjerner. Og det er netop de mennesker, som GF Forsikring gennem kampagnen ”Tak for dit overskud” ønsker at fejre:

”Det er ikke altid de mennesker, der råber højest, eller som står forrest, når der skal tages billeder, der gør den største forskel. Så det er vores håb, at denne kampagne også vil få nogle af de mennesker fejret, som normalt ikke er i rampelyset”, siger Svend Erik Danielsen, som er formand for GF Grænsen, der har kontorer i Kollund, Tønder og Sønderborg.

Lokalt ejerskab og lokal tilstedeværelse

At netop GF Forsikring går ind i denne kampagne hænger nøje sammen med selskabets egen historie og lokale ejerskab:

”GF Forsikring blev startet af lokale ildsjæle rundt om i landet tilbage i 1960’erne, og hvis det ikke var for de frivillige kræfter, der trak et stort læs dengang, så havde vi ikke haft det lokale medlemsejerskab og de lokale kontorer, vi har i dag. Så for os handler det ikke bare om at have en lokal adresse. At være ægte lokal handler også om at være med til at styrke gode kræfter i det lokalsamfund, vi er en del af”, siger Svend Erik Danielsen i en pressemeddelelse.

Nomineringer frem til 4. november

Hvis man kender en person i lokalområdet, som man mener fortjener et ekstra stort skulderklap for sine handlinger og særlige overskud, kan man frem til den 4. november gå ind på www.gfforsikring.dk/tak og nominere.

Alle nomineringer bliver vurderet af en jury, og sidst på året vil GF Grænsen fejre de ”hverdagsstjerner”, der bliver udvalgt rundt om i grænselandet fra marsklandet i vest til Als i øst. Sammen med anerkendelsen vil følge en gave, der afsløres ved en senere overrækkelse i lokalområdet.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk