GF-kunder har udsigt til at dele millionoverskud

14. september 2018 Erhverv

De sønderjyske kunder i GF Forsikring, altså også kunder i Alssund Forsikring,  kan se frem til at få del i et nyt overskud i deres forsikringsselskab.

Færre skader gør forsikringen billigere.

I hvert fald for de sønderjyske kunder, der er forsikret i det kundeejede GF Forsikring.

GF Forsikring har nemlig kunnet notere sig markant færre indbrud i årets første otte måneder end i samme periode i fjor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og samtidig har kunderne i 2018 indtil videre været forskånet for store storme og skybrud og de skader, som typisk følger i kølvandet.  Det aktuelle skøn på landsplan lyder på en overskudsdeling til kunderne på 130 millioner kroner i 2019.

“Der kan stadig nå at ske mange ting resten af året, men udviklingen indtil nu betyder, at vi godt tør sige, at der kommer en fornuftig overskudsdeling til kunderne i 2019”, siger Svend Erik Danielsen, som er formand for GF Grænsen.

“At vi hvert år deler overskuddet, er GF-kundernes sikkerhed for, at de betaler det for forsikringen, som den reelt skal koste”, fortsætter Svend Erik Danielsen i en pressemeddelelse.

Deleøkonomisk tankegang

“Rigtig mange taler om deleøkonomi i disse år. Hos GF er overskudsdelingen sådan set altid slet ud fra et ”en for alle”-princip. Så uanset om man bor i Nordborg, Højer og Aabenraa vil man gå gavn af, at der har været færre indbrud i år, og at der indtil videre kun har været få mindre storme og skybrud. Det mærker man ved, at overskuddet trækkes fra prisen, når forsikringen skal betales til næste år”, forklarer Svend Erik Danielsen.

Det endelige beløb til overskudsdeling ligger dog først fast, når årets samlede skader er gjort op. Her vil GF give direkte besked om, hvad overskuddet kommer til at betyde i kroner og ører for den enkelte kunde.

Fakta om GF Forsikrings overskudsdeling

GF Forsikring er ejet af kunderne og skal derfor ikke skabe afkast til aktionærer.

Til gengæld deler GF overskuddet med sine kunder – også de kunder, der har været så uheldige selv at få en skade i årets løb.

I starten gjaldt overskudsdelingen kun for bilforsikringen, men i dag har GF overskudsdeling på alle forsikringer.

Den enkelte kundes andel af overskuddet bliver trukket fra i prisen for det kommende års forsikringer.

Beløbet fratrækkes som en procentsats af prisen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk