Gi’ et lift hvis du møder en blaffer i weekenden

15. september 2021 Samfund

Ser du et par unge mennesker langs vejkanten i Sønderborg Kommune i den kommende weekend, så er der en ret god chance for, at det er studerende fra Sønderborg.

For i weekenden finder Hitch-Hike Rally sted, hvor studerende fra Sønderborg Student Foundation skal rundt for at opdage Sønderborg-området og møde lokale mennesker. Dét sker på en bæredygtig og eventyrlig måde, for de må blot benytte tommeltotten for at få et lift.

”Rallyet er en rejse, hvor de studerende bruger deres tommelfinger som værktøj til at møde mennesker og steder i deres nye og lokale region. Det vigtigste, de skal have med i den lille rygsæk på turen, er tillid, nysgerrighed og mod. Som bilist kan du hjælpe ved at tilbyde lift, og bilisterne belønnes med interessante samtaler med unge, venlige og inspirerende mennesker, der ønsker at udforske deres nye område helt ud de små landsbyer og lokalsamfund, fortæller Niels Peter Nielsen fra Mobilitetsforeningen i en pressemeddelelse. Mobilitetsforeningen er en paraplyforening for alle 36 landsbylaug i kommunen og alle der bor i landsbysamfundene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet foregår netop i samarbejde med Mobilitetsforeningen, der i forvejen har ansvaret for pilotprojektet med landsbybusser i landsbyerne og “kør-mæ-bænke”. Blaffernationen har lavet opgaver undervejs, som de unge mennesker skal løse.

”Det her er endnu et skridt på at skabe mere samkørsel. Det er et forsøg med de studerende, hvor vi lærer, hvad der fungerer bedst, men det er tanken, at vi både kan få de unge ud i hele kommunen samtidig se, om det med at bruge tomlen er en vej til samkørsel. Vi vil så gerne, at verdensmål og bæredygtighed bliver naturlige ingredienser i vores hverdag og at køre sammen, spare brændstof og samtidig komme hinanden ved, rummer netop det. Dermed bygger det videre på forsøget med landsbybusser i Sønderborg Kommune, som blev lanceret i august, siger landdistriktskoordinator Connie Mark Skovbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...