Gigthospitalet flytter til Sønderborg Sygehus inden nytår

20. november 2018 Samfund

Mellem jul og nytår flytter Kong Chr. X’s Gigthospital fra Gråsten til Sønderborg, hvor de får til huse i den ene af de fire store blokke på Sygehus Sønderjylland Sønderborg. Det kan lade sig gøre med den samarbejdsaftale Region Syddanmark og Kong Chr. X’s Gigthospital har indgået i dag, tirsdag.

Gigthospitalet er ejet af Gigtforeningen og varetager behandling af gigtpatienter fra hele landet, og der er dermed tale om et helt unikt samarbejde mellem det offentlige Danmark og en privat aktør.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er rigtig glad for, at vi på den her måde kan få fyldt bygningerne i Sønderborg, da det både giver liv og en bedre udnyttelse af faciliteterne”, siger Peter Fosgrau, der er administrerende sygehusdirektør på Sygehus Sønderjylland.

Gigtforeningen og Region Syddanmark er enige om, at Gigthospitalet trods flytningen fra Gråsten til Sønderborg bevarer sin selvstændighed, men der er enighed mellem parterne om, at udnytte faglige, forskningsmæssige og driftsmæssige synergier, hvor det er til gavn for patienterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bredt samarbejde

Gigtforeningen har købt en del af Sygehus Sønderjylland Sønderborg, der er udskilt i en selvstændig ejerlejlighed.

“Vi glæder os meget til, at byggeriet er færdigt, for så kan vi rulle ærmerne op og tage det nye hospital i brug”, siger hospitalschef på Gigthospitalet Thue Boye Hvorslev i en pressemeddelelse og fortsætter.

“Samtidig glæder vi os til det fortsatte samarbejde med vore nye naboer på alle de vitale områder, der er indgået aftaler om i dag”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kong Chr. X’s Gigthospital beholder deres eget laboratorium, men vil benytte sig af alle de faciliteter, der er på et moderne sygehus i form af servicefunktioner, indkøb, beredskab, apotek, røntgen- og MR-skanninger med videre.

Endeligt får Gigthospitalets læger også adgang til at benytte sig af de lægeboliger, der er tilknyttet Sygehus Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...