Glæde i Venstre over udsættelse af biblioteks-besparelser

10. august 2016 Sundeved

Byrådmedlemmerne Karsten Schøn og Claus Klaris, Venstre, skriver:

I Venstre er vi glade for, at Socialdemokraterne og flertalsgruppen i går på Kulturudvalgsmødet har fulgt Venstres forslag til at fjerne effektiviseringsmålet på en mill. kr. på biblioteksområdet.

Dermed får bibliotekerne ro til at implementere den nye struktur, hvor hovedbiblioteket flytter fra sin nuværende placering på Kongevej og ned i det nye Multikulturhus.

Som Venstres to medlemmer af Kultur-, Borger- & Fritidsudvalget er vi super glade for enigheden i udvalget i denne sag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi må konstatere, at der ikke er et flertal i Byrådet for vores tidligere forslag om at nedlægge Ulkebøl Bibliotek – i stedet pålagde flertalsgruppen forvaltningen at lave et samlet katalog over mulige besparelser på hele biblioteksområdet – ud over de allerede udarbejdede strukturforslag.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

De forslag ligger på bordet nu, og det vil være en katastrofe, hvis de mange mindre forslag vil blive effektueret, fordi det vil medføre nedskæringer over en bred kam på biblioteksområdet. En ”salami-metode”, som vi bestemt ikke kan tilslutte os. Derfor kom vi med vores forslag om helt at droppe effektiviseringsmålet, når det kun vil medføre helt kaotiske tilstande for både medarbejdere og brugere af bibliotekerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu kommer der ro på Biblioteksområdet – og Hovedbiblioteket kan nu flytte i ro og mag til de nye omgivelser i Multikulturhuset. Det er det eneste rigtige i denne situation.

Udvalget vedtog derudover, at Kulturudvalget i år 2018 skal kigge på hele biblioteksstrukturen igen .

Effektiviseringsmålet på en mill. kroner på bibliotekerne bliver igen aktuelt, når det nye Multikulturhus har fungeret i et år.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk