God stemning på de socialdemokratiske byrødders sommergruppemøde

5. august 2020 Politik

De socialdemokratiske byrådsgruppe holdt sommergruppemøde mandag aften. Der er en rigtig god stemning. Og når vi har god tid sammen til at drøfte sager og emner til bunds, så er det at vi flytter noget, skriver borgmester Erik Lauritzen på Facebook.

Vi er på vej ind i budgetlægningsperioden, som altid er spændende:

Hvad skal prioriteres?

Skal der spares?

Eller er der mon plads til at øge servicen til borgerne?

Skal der investeres?

Hos os er der ingen tvivl

Hvis der er plads i de rammer, som regeringen har givet os, så prioriterer vi vores børn og det sociale område allerhøjest.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er glad for, at vi hvert år – i min tid – har udnyttet det, der hedder servicevækstrammen. Vi har hvert år forsvaret, at vi har brugt hver en krone – og nogle gange lidt mere end vi måtte- på velfærd -altså service. Det resterende råderum – og her har regeringer hidtil ikke blandet sig – har vi så kunnet anvende til at investere i at modernisere og udvikle kommunen. Gøre den attraktiv for bosættere, studerende, virksomheder og turister.

Skal der så spares i de kommende år?

Nej ikke på serviceudgifterne!

Der er de seneste år effektiviseret for en del kroner i administrationen, men også i driften. Vi vil fortsætte med at gøre tingene klogere – mere effektivt, ikke mindst på administration og bygningsdrift.

Den kommunale folkeskole fyldte rigtig meget på vores gruppemøde. Vi vil fortsat styrke folkeskolen ved at støtte op om skolebestyrelser, ledere, lærere og pædagoger, der hver dag knokler for at give vores børn den allerbedste undervisning og dannelse.

Vi fortsætter med at investere i de fysiske rammer og prioritere flere penge til skoledriften.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk